Miracol în Gruia: UTA face Hora bucuriei în fieful campioanei CFR Cluj!

Miracol în Gruia: UTA face Hora bucuriei în fieful campioanei CFR Cluj!

Victorie miraculoasă obţinută aseară de UTA, în fieful campioanei României, CFR Cluj. Dan Petrescu nu a reuşit să îi “adoarmă” pe arădeni cu declaraţiile făcute înaintea meciului, cu toate că acestea s-au adeverit pe teren. Prima parte a meciului din Gruia a fost destul de închisă, cu un fotbal sărac şi puţine faze de poartă. UTA s-a apărat atent, pe două linii şi a lăsat puţine spaţii clujenilor, care abia pe finalul reprizei şi-au creat ocazii la poarta lui Iacob. CFR a dominat, fără însă să poată desface defensiva arădeană. Cu Albu şi Benga în dispoziţie bună, “roş-albii” au reuşit să blocheze jocul de atac al gazdelor, în suferinţă fără ruperile de ritm ale lui Cipri Deac, depistat cu Covid-19 chiar astăzi, la fel ca şi Hoban şi Ben Youssef. Erico i-a dat primul emoţii lui Iacob, dar portarul UTA-ei a fost atent la o respingere greşită cu capul a coechipierului său, pentru ca în minutul 41 Chipciu să ia la ţintă transversala, cu un şut din marginea careului. Rondon a semnat ultima ocazie a primelor 45 de minute, reluarea sa din careu fiind reţinută de portarul “Bătrânei Doamne”. Ambii antrenori au schimbat la pauză, aducând forţe proaspete în atac, Petrescu mizând pe Debeljuh, iar Balint pe Buhăcianu.

Atenţie, s-a întors Buhăcianu: Hora – gol de trei puncte!

Iar cel din urmă, angajat bine de Tescan, a semnat în minutul 52 o mare ocazie, cu un şut din 10 metri ce l-a întins serios pe Bălgrădean. Replica a dat-o, în minutul 61, celălalt atacant introdus din primul minut al mitanului secund, mingea trimisă cu capul de Debeljuh trecând puţin pe lângă poartă. UTA a continuat să stea bine în teren, cu o posesie ceva mai bună, iar atitudinea şi determinarea jucătorilor lui Balint au făcut ca echipa campioană să ajungă greu la poartă. Mai mult, în minutul 75 a căzut golul în poarta CFR-ului: Buhăcianu s-a lansat într-o cursă frumoasă pe partea stângă, a lăsat pe drum doi adversari, i-a aşezat mingea lui Hora, care a înscris cu un şut de la 16 metri, pe sub Bălgrădean, scor 0-1! CFR s-a aruncat în atac, iar Camora a executat bine o lovitură de la 20 de metri, fără însă să îl poartă surprinde pe Iacob, care a scos mingea din vinclu.

Iacob de netrecut, apărarea la înălţime! 

Forcingul de final al trupei lui Petrescu a continuat, iar Debeljuh a reluat periculos cu capul din şase metri, puţin alături. Iacob a mai scos două mingi, sărind din bară în bară, iar UTA a rezistat eroic până în final şi s-a impus cu 1-0. Echipa lui Gyuszi Balint continuă să fie neînvinsă în deplasare în 2020, iar victoria din Gruia o propulsează din nou în zona de play-off a Ligii 1, până pe locul 5! Pentru arădeni urmează încă două meciuri de foc, etapa viitoare tot în deplasare la FCSB şi apoi acasă, cu CSU Craiova. Până atunci însă vine meciul de luni, 30 noiembrie, cu Csikszereda, din “16-mile” Cupei României, competiţie unde UTA îşi propune un parcurs cât mai lung.

Formaţii:

CFR: Bălgrădean – Susic, Ciobotariu (87 Zunic), Burcă, Camora – Itu (46 Debeljuh), Soares (82 Djokovic), Păun – Chipciu (72 Costache), Rondon (82 Vojtus), M. Pereira. Antrenor: Dan Petrescu.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico, Benga, Roumpoulakou – Tescan, Albu, Roșu, Miculescu (46 Buhăcianu) – Hora (87 Melinte), Morar (72 C.Rus). Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – George Neacșu (Câmplulung Muscel – Argeș), Romică Bîrdeș (Pitești). Rezervă: Robert Avram (Pitești)

Observator FRF: Aron Huzu (Sibiu).

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *