Micii judoka de la Victoria Felnac promit medalii naţionale

Micii judoka de la Victoria Felnac promit medalii naţionale

Judoul e una din secţiile de tradiţie ale Victoriei Felnac, club care îşi pune speranţe nu doar în fotbal, ci şi în frumosul sport pe tatami, atât de apreciat în comuna arădeană. De aproximativ trei ani figurează în organigrama clubului această secţie, iar anul acesta s-au făcut şi demersuri pentru afilierea la Federaţia Română de Judo: “Am trimis toate actele la minister şi în curând, probabil la începutul anului viitor, vom fi afiliaţi la Federaţie. Până atunci nu putem avea sportivi legitimaţi, avem 27 de judoka înscrişi la club, cu vârste între 7 şi 15 ani. Majoritatea sunt din Felnac, dar avem şi copii din Secusigiu sau Zădăreni. Ne antrenăm în sala şcolii de două ori pe săptămână, marţea şi joia, iar pe parcursul anului participăm la stagii de pregătire şi turnee în ţară”, ne-a declarat antrenorul secţiei de judo la Felnac, Daniel Voina, cel care alături de Iosif Szillier, şeful arbitrilor pe zona de vest şi Ciprian Huian, se ocupă de micii sportivi. 2018 a fost un an cu destule competiţii pentru micii judoka de la Victoria, iar rezultatele le dau speranţe antrenorilor că odată cu afilierea la Federaţie, vor veni şi primele medalii naţionale. Astfel, în martie, sportivii felnăcani au participat la Cupa Lipovei, acolo s-au obţinut următoarele rezultate: Alexanda Malancaş, locul 1, Sara Mureşan şi Sala Iulia, locul 2, Selegean Răzvan, Neamţ Ariana, Darius Guţul, Elias Remeş, Cristian Vulpe şi Denisa Coman – toţi locul 3. La pitici, cu premii speciale s-au ales Robert Marta, Daiana Rusu, Victor Onofrei şi Florin Lupău.

Rezultatele anului: medalii în judeţ, la Borş şi Gărâna
A urmat apoi, în aprilie, Cupa Primăverii de la Sântana, unde s-au obţinut rezultatele: Sara Mureşan, Roxana Nemţov, Alexanda Malancaş şi Răzvan Selegean, toţi locul 2, Florin Lupău, Ariana Neamţ, Remeş Elias, Darius Guţul, toţi locul 3. În luna mai, sportivii au luat startul la un nou concurs la Borş, în judeţul Bihor, unde Daiana Rusu s-a clasat pe primul loc, Alexandra Selegean pe locul 2, Florin Lupău, Sara Mureşan, Răzvan Selegean şi Roxana Nemţov pe locul 3, iar Cristian Vulpe şi Eduard Kovacs pe 5. În septembrie a urmat o nouă competiţie, la Gărâna, lângă Semenic: Daiana Rusu, Maria Tripon, Roxana Nemţov, toate locul 1, Daiana Rusu, Robert Marta, Cristian Vulpe şi Ariana Neamţ, toţi pe locul 2. Anul competiţional s-a încheiat cu a zecea ediţie a întrecerii internaţionale “Cupa CSM Arad”, unde Victoria Felnac s-a remarcat prin Roxana Nemţov şi Daiana Rusu, ambele pe locul 3, respectiv Alexandru Onofrei, Cristian Vulpe şi Emina Stana, toţi clasaţi pe poziţia a cincea. De asemenea, judoka felnăcani au susţinut în toamna acestui an, mai exact în perioada 1-4 noiembrie, un turneu de pregătire (cantonament) la Buziaş, alături de alţi 120 de sportivi.
Primăria e alături şi de micii judoka
Antrenorul Daniel Voina ţine să mulţumească Primăriei, care “ne ajută permanent, cu transport, masă şi cazare la turnee sau stagii, conducerii clubului şi domnului Ristin, părinţilor şi nu în ultimul rând firmei Agro Raluca şi domnului Dan Herţeg, care ne-au ajutat cu o sponsorizare pentru kimonouri noi. Pentru personalizarea cu broderie, mulţumim Primăriei şi în special primarului Ionică Maliţa.” Obiectivele pentru 2019 sunt clare şi ambiţioase: “Sperăm ca demersurile noastre să se finalizeze cât mai repede cu afilierea la federaţie şi să putem participa la Campionate Naţionale. De asemenea, ne dorim foarte mult să organizăm la Felnac o mică competiţie de judo, în acest sens au avut loc discuţii şi cred că anul viitor putem bifa şi acest obiectiv”, mai spune Daniel Voina, care e fost judoka de performanţă, iar acum e arbitru şi antrenor, dar şi profesor de judo, la CSS Gloria Arad.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *