Micii judoka arădeni au cucerit medalii naţionale pe tatami

Micii judoka arădeni au cucerit medalii naţionale pe tatami

Etapa finală a Campionatului Naţional de judo sub 14 ani a avut loc în perioada 20-22 aprilie la Râmnicu Vâlcea, de unde sportivii arădeni s-au întors acasă cu 8 medalii, dintre care 6 la probele individuale (una de aur, una de argint şi patru de bronz) şi două în probele pe echipe (bronz, atât la feminin, cât şi la masculin).
“Podiumul multiplu reuşit de judoka arădeni nu este întâmplător, sportivii pregătindu-se şi evoluând timp de un an, pentru a reuşi performanţa supremă”, spune antrenorul Dorin Drimbe, de la CSM Arad. Gabriel Calmar (CSM Arad, antrenor Dorin Drimbe), la -73 de kilograme, a cucerit aurul, argintul i-a revenit Paulei Novac (CSM Arad, antrenor Dorin Drimbe), la +63 de kilograme, iar cu bronz s-au ales Andreea Ciopraga (CSM Arad, antrenor Dorin Drimbe), la -63 de kilograme, Iustin Rus, -34 de kilograme (CSS Gloria Gloria Arad, antrenor Moţ Alin), Flavius Pop, -46 de kilograme (CSM Arad, antrenor Lazăr Loghin), Raul Găman, -46 de kilograme (CSS Gloria Arad, antrenor Moţ Alin).
Opt prezenţe pe podium la categoria sub 14 ani
Echipa masculină, fomată din judoka de la euroregiunea 5, au urcat şi ei pe a treia treaptă a podiumului: Pop Flavius, Barani Kevin, Socală Ilie, Blaho Andrei, Vidam Kevin, Valea Darius, Must Nicolas, Calmar Gabriel, Ostoin Adrian, Bobiş Răzvan şi Chiţurlea Vlad. Echipa feminină, formată din judoka de la euroregiunea 5, a obţinut şi ea medalia de bronz. Sportivele arădene au fost reprezentate prin: Voica Andrada, Botezatu Alexia, Duma Carla, Ciopraga Andreea şi Novac Paula. Aceste rezultate se datorează şi antrenorilor: Drimbe Dorin, Lazăr Loghin, Lazăr Ionel, Botaş Gabriela, Rău Adrian, Hărşan Doru şi Moţ Alin.
Aradul, printre fruntaşele judoului românesc
„A fost o competiţie puternică, fiind prezente toate cluburile din ţară, ţinând cont şi de faptul că anul acesta nu au mai avut loc etapele de calificare, astfel că la această competiţie a fost un număr foarte mare de sportivi. Sportivii arădeni au reuşit şi de această dată să obţină rezultate foarte bune, acestea situând Aradul printre fruntaşele judoului românesc”, mai spune Drimbe. Urmează alte etape ale Campionatelor Naţionale, la sub 15 ani, la Craiova, dar şi la sub 12 şi 13 ani, la Timişoara şi la sub 10 şi 11 ani, la Baia Mare, la care judoka arădeni vizează noi clasări pe podium.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *