Medaliile cer sacrificii!

Medaliile cer sacrificii!

      Box Club Riviera Arad, un nume care în ultimii ani a cam stat la naftalină, s-a decis ca în 2012 să dea jos praful de pe mănuşi şi să se întoarcă unde îi este locul, adică aclo sus în boxul românesc şi nu numai. Timp de aproape trei ani antrenorul, Florin Ştefan a muncit alături de secundul Radu Gligor(alias “BUBA”) la descoperirea şi şlefuirea unor tineri pugilişti cum ar fi;Gabriel Bogovici, o mare speranţă a boxului arădean, Radu Novac sau Adrian Datcu.

Cu mari eforturi, bătând din uşă în uşă, Ştefan a reuşit să găsească sprijin pentru a le putea oferi pugiliştilor de la clubul pe care îl păstoreşte o săptămână de pregătire în staţiunea Moneasa, de la poalele munţilor “Codru Moma.”

“Am reuşit prin eforturi, aproape supra omeneşti, să găsesc sprijin financiar , să pot să fac cu sportivii mei o pregătire de iarnă la munte. Dorim ca în anul 2012 să aducem cel puţin trei medalii, dar  acestea vor putea fi obţinute doar cu sacrificii, eforturi şi antrenamente dure, elevii mei fiind conştienţi de acest lucru, de aceea dau totul din ei aici la Moneasa”, a fost o  primă declaraţie a lui Florin Ştefan, antrenor Box Club Riviera.

Un număr de şapte pugilişti(patru seniori şi trei juniori) au fost deplasaţi de către Florin Ştefan în stagiul de pregătire montan : Gabriel Bogovici (56 kg), Radu Novac (60 kg), Adrian Datcu (51 kg), Cătălin Stanciu (52 kg), Sorin Krupla (44 kg), Ionuţ Datcu (41,5 kg) şi Daniel Corle (41,5 kg). Cei şapte au avut o viaţă la Moneasa de loc de invidiat, la ora 6.30 deşteptarea, pentru o plimbare de înviorare. La ora 10, începea al doilea antrenament al zilei, foarte solicitant, acesta consta în alergări pe suprafeţe mari sau în pantă, ambientate de mişcări specifice ringului. De la ora 15,30, are loc o a treia şedinţa de pregătire, în care, de obicei, Florin Ştefan le ţinea lecţii tematice elevilor săi. Deplasările pe picioare, eschivele sau diverse exerciţii cu mănuşi nu erau exerciţiile cu care se încheia ziua pentru sportivii de laq Box Club Riviera, în jurul orei 19, pugiliştii intrau în sala de forţă, pentru exerciţiile de forţă şi lecţii la palmare, unde antrenorul Florin Ştefan joacă un rol activ. După cină, boxerii se puteau relaxa la piscină  şi jacuzzi, iar, cel târziu la ora 22,30 toată lumea la somn, fiindcă se vor trezi în zori pentru o nouă zi de “tortură”.

„Cu siguranţă e un program destul de greu pentru aceşti sportivi tineri, care nu au mai trecut prin aşa ceva, dar am venit la Moneasa să muncim, nu să ne văicărim. Puteam rămâne la Arad şi, în sistem de mini-cantonament, puteam face câte două antrenamente pe zi. Dar, aici avem zăpadă, condiţii bune de pregătire şi recuperare după efort. Avem în faţă un an greu, în care avem datoria să ne batem pentru medalii atât la campionatele naţionale, cât şi la Cupa României”, spune Florin Ştefan.

 Pe data de 5 martie,  la Sala de sport din Pecica se va disputa “Cupa României” la seniori, prilej cu care va fi testat şi potenţialul adversarilor pe care îi vom întâlni la „naţionalele” din luna octombrie. O săptămână mai târziu, la Brăila, tot la Cupa României, intră în ring juniorii şi aici existând speranţe la măcar o medalie, prin Ionuţ Datcu. După o lungă pauză Florin Ştefan a reluat relaţiile cu timişoreanul Gheorghe Biea, acesta din urmă făcându-I invitaţia de a participa cu sportivii săi la o gală amicală ce se va desfăşura weekend –ul următor.

Antrenorul arădean a simţit din plin lipsa colaboratorului  său “BUBA”care din nefericire a suferit o intervenţie chirurgicală şi se află în plin proces de recuperare,  instructorul Gligor va avea ocazia să “intre în pită” în săptămânile viitoare la Arad, când componenţii Box Club Riviera continuă antrenamentele la Şcoala Generală nr. 18.

Cam aşa au stat lucrurile pentru pugiliştii de  la Box Club “Riviera” din Arad, în cantonamentul de la poalele munţilor “Codru Moma” şi nu în ultimul rand preşedintele şi antrenorul Florin Ştefan dorind  să le mulţumească sponsorilor pentru sprijinul acordat, inclsuiv pentru participarea la cantonamentul montan: Astra Vagoane, deputatului Adrian Niţu, domnilor Gheorghe Olar (Rocom Metal) şi Constantin Popa (Cristi COM Construct), dar şi directorului de la Hotel „Parc” Moneasa, Teo Morar.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *