Meciul decisiv se joacă la Şiria: ACS Poli – UTA 2-1!

Meciul decisiv se joacă la Şiria: ACS Poli – UTA 2-1!
0 comments, 12/06/2017, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Însoţită la Timişoara de aproape 1.000 de suporteri, UTA a pierdut cu 2-1 în prima manşă a barajului de promovare/retrogradare în Liga 1, confruntare la care au asistat aproximativ 10.000 de spectatori.

Bătrâna Doamnă a început foarte slab meciul de pe “Dan Păltinişanu”, s-a apărat încă din start şi le-a permis timişorenilor să domine şi să pună presiune cu toate liniile la poarta lui Miron. După un început dur, Popovici s-a accidentat în primul sfert de oră, fiind înlocuit de Pedro Henrique. Prima ocazie mare a fost ratată în minutul 17 de Bărbuţ, care a profitat de o eroare a lui Burlă, mijlocaşul timişorean lobând puţin peste poartă. Era minutul 23, atunci când pe un simplu atac poziţional, brazilianul Henrique a scăpat extrem de uşor de marcajul larg al lui Gligor, executându-l simplu cu un şut din careu pe Miron, ieşit la întâmpinare. UTA a acuzat din plin şocul şi peste două minute, timişorenii s-au desprins la 2-0: Croitoru a executat o lovitură liberă de la 18 metri, lateral stânga, Bocşan a prelungit cu capul, iar Cânu a marcat dintr-un metru din ofsaid, la o fază la care fundaşii arădeni au fost visători, iar Miron a rămas neinspirat pe linia porţii. “Roş-albii” au continuat să fie dominaţi clar şi în continuare, iar Henrique, Neagu şi Croitoru au trecut pe lângă 3-0, Miron scăpând ieftin.
Primă repriză de coşmar, arbitraj scandalos!
Arbitrajul a continuat să fie anti-UTA, iar centralul Găman a închis ochii la un fault clar în careu al lui Bocşan asupra lui Petre. Ocazia primei părţi a fost consemnată în minutul 38, Adili salvând din 3 metri din faţa lui Doman, după o centrare a lui Bărbuţ, care l-a ridiculizat pe partea dreaptă pe Burlă. Bărbuţ s-a jucat şi el cu o ocazie rarisimă în minutul 44, dar Miron şi-a salvat echipa de la un gol ca şi făcut. Depăşită clar şi parcă anesteziată de miza barajului, UTA a încheiat în genunchi prima repriză, cu o apărare execrabilă atât în zonă centrală cât şi pe benzi, dar şi cu o linie de mijloc care nu a produs absolut deloc. Totuşi, golul din ofsaid la a doua reuşită a lui Poli şi acel penalty neacordat UTA-ei au influenţat clar rezultatul, iar olteanul Găman şi brigada sa ar trebui să arbitreze altceva, dar nicidecum fotbal.
Golul lui Strătilă ţine UTA în viaţă
Tot Poli a început mai bine partea a doua, Miron salvând de sub transversală mingea şutată violent din 16 metri de Soljic. La prima ocazie, UTA a marcat în minutul 52: Curtuiuş a insistat la o minge în careu, Soljic nu a putut respinge, iar Strătilă a trimis din 8 metri, la colţul scurt, pe lângă Curileac, 2-1. Golul i-a mai descătuşat pe arădeni, dar tot gazdele au ratat apoi, Miron fiind din nou providenţial la şutul din careu al lui Doman, scăpat singur. Peste două minute, apărarea arădeană a avut din nou mari emoţii, după o pătrundere în careu a lui Mailat şi un şut din 6 metri al lui Cânu, blocat in extremis de Manea. O fază foarte importantă a avut loc în minutul 65, atunci când pe un contraatac, Curtuiuş a fost faultat clar de Neagu, care a văzut meritat al doilea galben şi a fost eliminat.
Neagu, eliminat: “roş-albii” nu au ştiut să profite
Cu un om mai puţin pe teren, Ionuţ Popa a mutat defensiv, dar UTA nu a reuşit nici aşa să pună o mare presiune la poarta timişoreană, deşi a reuşit să echilibreze evident jocul. Foarte şters, Petre a ieşit la rampă abia pe final, şutând din 18 metri pe lângă poartă, pentru ca activul Adili să şuteze periculos peste trei minute, la o minge deviată în corner. Poli nu a mai riscat în ultimele minute, UTA a atacat palid şi s-a mulţumit cu rezultatul, astfel că tabela a rămas neschimbată, 2-1 în favoarea timişorenilor.
Totul se decide joi, la Şiria!
Asta deşi în prelungiri, Poli putea marca un gol preţios, bara salvându-l pe Miron, la mingea trimisă cu capul de Bocşan. Scor influenţat serios de arbitraj, UTA putându-se declara pe bună dreptate nedreptăţită. Soarta câştigătoarei barajului rămâne însă perfect deschisă, prezenţa în Liga 1 urmând să se decidă joi, 15 iunie, cu începere de la ora 17:30, la Şiria. Se anunţă un retur de foc, în care UTA va trebui să arate cu totul altceva decât în această seară, pentru a reuşi să ducă la bun sfârşit visul arădenilor de atâţia ani, promovarea!

Formaţii:
ACS Poli: Curileac – Străuț, Bocșan, Cânu, Neagu – Artean, Soljic – Bărbuț (61 Mailat), Croitoru, Doman (68 Şeroni) – Popovici (15 Henrique). Antrenor: Ionuț Popa
UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă (63 Tănase), Chindriș, Copil (77 Vîlceanu), Muntean (46 Stahl) – Curtuiuș, Petre. Antrenor: Laurențiu Roșu
Arbiri: George Găman (Craiova) – Octavian Șovre (Oradea) și Mircea Orbuleț (București). Rezervă: Marcel Bîrsan (București)
Observator FRF: Stan Prodan (Alexandria). Observator LPF: Viorel Ilinca (Pitești).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *