Marţian nu s-a intimidat în faţa suporterilor: “Nu o să îmi bat joc de UTA, 100% o să fie bine!”

0 comments, 16/07/2013, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Situaţia disperată a Bătrânei Doamne a strâns aseară, în faţa stadionului Francisc Neuman, doar 300 de suporteri arădeni. Au luat cuvântul Colin Mesz, Dan Proca, Claudiu Negru, Sebastian Bulumac, respectiv Gabor Biro şi Dorel Cura, din partea foştilor jucători de glorie. „UTA suntem noi!” a fost moto-ul mitingului, dar fanii au cântat şi alte refrene binecunoscute peluzei „textiliste”. Suporterii au tras un ultim semnal de alarmă celor doi investitori, Adrian Marţian şi Giovanni Catanzariti, iar în vizor au fost luate şi autorităţile locale, care, ca de obicei, asistă impasibile la chinul echipei fanion. Spre finalul mitingului, portavocea a trecut la Adrian Marţian, care a promis că va pune toate lucrurile la punct, cele mai urgente fiind datoriile la finanţe, la jucători şi formarea unui lot competititiv.

Seara s-a încheiat în cantina clubului UTA, unde Marţian şi-a îndreptat tirada în special împotriva partenerului său, Giovanni Catanzariti: „Am băgat 300 de mii de euro, iar Giovanni mi-a promis că promovăm cu banii ăştia. Toată lumea spune că am fost un prost, am băgat banii şi nu s-a întâmplat nimic. Acum nu vreau să mai fiu influenţat de nimeni, dacă dau greş să dau după capul meu şi pe banii mei. Giovanni a tot zis că renunţă gratis, că nu are pretenţii. Dar din câte am înţeles eu, situaţia stă în felul următor: l-a găsit pe Marţian să dea 300 de mii, altul să dea 200 de mii şi asta a fost continuitatea lui, nu a adus bani în club. Dacă băga milioane, cum a zis el, nu se ajungea în situaţia asta, asta cred, sau poate că sunt eu nebun. Nu pot să îl iau de gât să renunţe la acţiuni, el are drept de semnătură, eu nu pot semna nici măcar o chitanţă.”

Deşi aflat în corzi, Marţian ştie bine ce paşi trebuie făcuţi, iar primul şi cel mai important este un control financiar: „Primul lucru pe care vreau să îl fac este auditul, pentru că trebuie să ştiu ce preiau. Nu va dura mult, probabil două săptămâni. Poate că auditul comandat din martie a întârziat pentru că nu s-a vrut să se ştie toate lucrurile. Eu am băgat bani şi am tot trăit cu drama că putem promova, nu m-am mai gândit atunci la audit. După ce se lămureşte cu auditul, clarific situaţia cu datoriile la finanţe, pentru că e cea mai gravă problemă. După ce voi rezolva şi chestiunea asta, jucătorii îşi vor primii banii aşa cum şi-au făcut şi ei datoria pentru echipa asta. Pentru că eu i-am plătit şi apoi şi-au bătut joc de mine.”  Luat la întrebări de suporteri şi de reprezentanţii presei, Marţian promite că echipa va începe sezonul viitor în liga a doua, ba mai mult va trage şi la promovare:

Vreau să o iau de la zero, nu e greu să facem echipă de promovare şi ştiţi de ce? Pentru că am o înţelegere cu proprietarul clubului din Corsica, care săptămâna asta lucrează să îmi dea jucători pentru promovare, îi va plăti el şi vor juca aici. Dacă vorbim de insolvenţă nu mai avem ce căuta nici unul dintre noi aici. Eu vreau să fac clubul ăsta cum a fost odată. Dacă nu îmi doream asta nu mai veneam aici, să stăm de vorbă, pentru că am destule lucruri de făcut. Dacă altcineva poate să facă mai mult decât mine renunţ la bani şi plec, dar vă spun cert că nu o să îmi bat joc de UTA, o să vedeţi că 100% o să fie bine”, a mai spus Marţian.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *