Marius Copil obţine o victorie mare, la ATP Sofia Open

Marius Copil obţine o victorie mare, la ATP Sofia Open

Marius Copil s-a calificat, în această seară, în optimile turneului ATP de la Sofia, dotat cu premii totale de 524.340 euro, după ce l-a învins pe elveţianul Stan Wawrinka în trei seturi, cu 3-6, 7-6 (5), 6-4. Copil (28 ani, 56 ATP), finalist la ediţia trecută a turneului, a obţinut victoria după o oră şi 47 de minute în faţa celebrului său adversar (33 ani), la prima confruntare în care arădeanul a avut o poziţie mai bună în clasamentul mondial decât elveţianul (57 ATP). Totuşi, Wawrinka este de trei ori campion în turneele de Mare Şlem, victorie cu atât mai importantă.

Marius Copil şi-a pierdut serviciul o singură dată în primul set, iar acest lucru a făcut diferenţa, Wawrinka impunându-se cu 6-3. În actul secund, cei doi au mers cap la cap până în tiebreak, deşi Wawrinka şi-a creat două mingi de break, iar Copil trei. Românul a reuşit să încline balanţa şi s-a impus cu 7-5, egalând situaţia la seturi. În decisiv, Copil a reuşit să fructifice devreme una din cele patru mingi de break şi şi-a păstrat avantajul până în finalul setului, câştigat cu 6-4. Arădeanul a reuşit 11 aşi în acest meci.

Wawrinka a câştigat primele două confruntări cu Copil, în 2013 în primul tur la Madrid, cu 6-4, 6-4, şi în 2015, în turul al doilea la Australian Open, cu 7-6 (4), 7-6 (4), 6-3. În optimi, Copil îl va înfrunta pe învingătorul dintre spaniolul Fernando Verdasco, al şaselea favorit şi bulgarul Alexandar Lazarov. Marius Copil şi-a asigurat un cec de 8.815 euro şi 20 de puncte ATP.

Copil va juca şi la dublu, alături de ungurul Marton Fucsovics. Fazele finale ale turneului de la Sofia sunt transmise în direct de Digi Sport.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *