Marius Copil îşi egalează cel mai bun loc al carierei

Marius Copil îşi egalează cel mai bun loc al carierei

Tenismanul spaniol Rafael Nadal conduce detașat în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni, după ce a câștigat turneul US Open, în timp ce arădeanul Marius Copil a urcat pe 83.

Nadal are aproape 2.000 de puncte în plus față de al doilea clasat, elvețianul Roger Federer, care a făcut rocada cu scoțianul Andy Murray, aflat acum pe locul al treilea, și care a anunțat că nu va mai juca în acest an din cauza unei accidentări la șold.

Prezent, în premieră, direct pe tabloul principal de la US Open, Copil a urcat patru poziții și se află pe 83, cea mai bună clasare din cariera sa (reușită în premieră în iunie).

Spaniolul Pablo Carreno Busta, semifinalist la US Open, a intrat în premieră în top 10 ATP. Finalistul Kevin Anderson a reușit un salt de 17 locuri și este acum pe 15.

Austriacul Dominic Thiem, care va conduce echipa țării sale contra României în Cupa Davis, a urcat pe locul 7. Gerald Melzer ocupă poziția 133, iar Sebastian Ofner se află pe 138. Componenții echipei României ocupă următoarele poziții: Dragoș Dima — 489, 539 (423), Nicolae Frunză — 611, Bogdan Borza — 707.

La dublu, câștigătorii de la Flushing Meadows, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au urcat fiecare câte 18 locuri, românul fiind acum pe 9, iar olandezul pe 10.

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *