Marius Copil, incomodat de teren şi vreme: „Este împotriva stilului meu, dar trebuie să mă adaptez”

Marius Copil, incomodat de teren şi vreme: „Este împotriva stilului meu, dar trebuie să mă adaptez”

Meciul de debut la BRD Arad Challenger nu a fost foarte reuşit pentru Marius Copil, calificat în turul doi după ce clujeanul Patrick Ciorcilă a abandonat la scorul de 6-4, 3-4 în favoarea sa. „Nu m-am aşteptat să joace aşa de bine, a început chiar incredibil, aproape fără greşeală. Chiar nu mă aşteptat deloc la acest scenariu. În primul set am jucat lent şi nu mi-am făcut deloc jocul. Am înţeles că Patrick nu a mai putut respira bine, sper să fie totul ok. Dacă o ţine tot aşa, îl văd sus în clasamentul mondial”, a spus Copil, imediat după meci. Tenismanul arădean se aşteaptă la un joc mult mai bun în turul doi iar gândurile sale duc spre fazele finale ale turneului:

Austriacul Melzer, adversar în turul doi

La Arad sunt prezenţi jucători bine clasaţi, este un turneu bun. Nu mă aşteptam să încep aşa de greu, dar vremea, mingile, terenul… Totul parcă este împotriva stilului meu. Mingea nu sare, dar trebuie să mă adaptez şi să joc mai bine în următorul meci. A venit multă lume să mă vadă, putem spune că este o presiune în plus, dar nu pot să dau vina pe aşa ceva. Un jucător profesionist trebuie să îşi facă treaba indiferent unde este, acasă sau la orice alt turneu. Nu mă gândesc la Top 100, important este să îmi fac jocul meu, să muncesc în continuare şi clasamentul vine de la sine”, a mai spus Marius Copil, clasat pe locul 134 ATP. Arădeanul în vârstă de 22 de ani este favorit patru, iar în turul doi va juca împotriva lui Gerald Melzer, al 249-lea jucător al lumii. Austriacul a trecut astăzi în două seturi de Petru Alexandru Luncanu, 6-2, 6-3.

Ciorcilă: „Sunt mulţumit de cum am jucat”

Puştiul Patrick Ciorcilă a surprins plăcut asistenţa prezentă la baza Activ. Clujeanul în vârstă de numai 16 ani i-a creat multe probleme lui Marius Copil, dar a cedat lupta din cauza problemelor medicale: „Sincer, nu ştiu ce s-a întâmplat. Mă simt foarte rău, nu am mai avut niciodată astfel de probleme. Nu prea mai pot să respir, am avut chiar o stare de leşin. Sunt mulţumit de cum am jucat, îi doresc succes lui Marius. Îmi propun să rămân sănătos, să fac cât mai multe puncte, să continui cu turneele ATP şi dacă aş termina anul în primii 500 de jucători ar fi foarte bine. Fiecare jucător visează să joace în Cupa Davis, sper să ajung şi eu acolo, dar ca om de bază. În tenis ţin cu Rafa Nadal, dar îmi plac jucătorii cu stil mai agresiv, gen Tsonga sau Berdych”, a spus Ciorcilă.

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *