UPDATE: Marius Copil e la un nou maxim al carierei

UPDATE: Marius Copil e la un nou maxim al carierei

Tenismanul arădean Marius Copil a fost finalist la turneul challenger de la Kaohsiung (Taiwan), dotat cu premii totale de 125.000 de dolari.

După un parcurs foarte bun, jucătorul nostru a fost învins, astăzi, în ultimul act, de rusul Evgheni Donskoi, cu 7-6 (0), 7-5.

Copil (26 ani, 77 ATP), al treilea favorit al competiției, a cedat după o oră și 38 de minute în fața lui Donskoi (27 ani, 89 ATP), cap de serie numărul patru. În primul set, cei doi jucători au mers cap la cap până în tiebreak, fără a-și pierde serviciul, dar rusul a dominat categoric tiebreak-ul adjudecat cu 7-0.

În actul secund s-a mers din nou cu serviciul, până la 5-5, când Donskoi a reușit să facă break, iar apoi a încheiat conturile, cu 7-5.

Marius Copil şi-a trecut în cont 10 ași, dar a comis și 5 duble greșeli, în timp ce Donskoi a reușit 4 ași.

Arădeanul va primi un cec de 10.600 dolari și 65 de puncte ATP, iar Donskoi se alege cu 18.000 dolari și 110 puncte ATP.

“Cand ne dorim cu adevarat, visele devin realitate. Aceasta saptamana a fost plina de momente de bucurie. Am reusit sa ma calific in finala turneului din Taiwan, iar Simona Halep a devenit numarul 1 WTA”, a scris Copil pe contul său de socializare, punctând în acest fel şi el performanţa Simonei Halep, care de luni e noul număr 1 mondial!

UPDATE:  Tenismanul român a urcat două poziții și ocupă locul 75 în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști (ATP), dat publicității luni, ceea ce reprezintă cea mai bună clasare din carieră.

Copil a reușit să pătrundă în Top 100 pe 15 mai, când a urcat 14 poziții, de pe 104 pe 90.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *