Marius Copil e lider în Cupa Davis, în meciul din Belarus

Marius Copil e lider în Cupa Davis, în meciul din Belarus

Tenismanul Florin Mergea lipsește din echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Belarus, care va avea loc în perioada 3-5 februarie, la Minsk, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa.

Florin Mergea se află într-un program de recuperare de după accidentarea de anul trecut și nu va face parte din echipa României, a anunțat Federația Română de Tenis.

Căpitanul nejucător al echipei noastre, Andrei Pavel, i-a nominalizat pe Marius Copil (numărul 127 ATP la simplu), Adrian Ungur (316 ATP la simplu), Nicolae Frunză (582 ATP la simplu) și Horia Tecău (19 ATP la dublu).

“Meciul de la Minsk va fi unul foarte dificil, așa cum sunt de obicei meciurile din Cupa Davis. Belarus are o echipă solidă, cu jucători tineri, care vor căuta să se afirme în acest meci. Din păcate noi mergem și fără Florin (Mergea — n. red.) care se reface după o accidentare și are nevoie de această pauză. În lotul României pentru acest meci îl vom avea pe Nicolae Frunză, un jucător tânăr și talentat. De asemenea va merge la Minsk și Ștefan Paloși, un junior de viitor, care trebuie să se obișnuiască încă de pe acum cu atmosfera meciurilor de Cupa Davis”, a declarat Pavel.

Vladimir Volcikov, căpitanul nejucător al echipei Belarus, a convocat pentru meciul cu România jucătorii Ilia Ivașka (177 ATP la simplu), Egor Gherasimov (326 ATP la simplu), Iaroslav Șila (217 ATP la dublu) și Max Mirnîi (21 ATP la dublu).

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în Cupa Davis, în 2005, când România s-a impus cu 3-2 la Brașov în primul tur al Grupei Mondiale, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) și Victor Hănescu, în timp ce pentru adversari au punctat Mirnîi și perechea Volcikov/Mirnîi.

AGERPRES

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *