Marian Grindei anunţă un progres faţă de sezonul trecut: “Echipa e mai omogenă, ne putem califica în play-off”

0 comments, 01/04/2014, by , in Rugby, Ultimele stiri

CSU Arad a debutat cu o înfrângere în noul sezon al Diviziei Naţionale de rugby. Trupa universitară a fost învinsă, dramatic, la Suceava, scor 21-17, la capătul unui meci în care “studenţii” au fost la timonă în cea mai mare parte a timpului. Maxim, în două rânduri şi noua achiziţie, Postolachi, au marcat eseurile arădenilor (o transformare Puşcaşu), care au condus cu 7-3 la pauză şi cu 17-16 până spre final, dar erorile individuale i-au costat scump pe elevii lui Marian Grindei. Confruntarea de la Suceava nu a fost tocmai “cuminte”, Drelciuc, respectiv Tiron fiind “îngălbeniţi” pe final.

Învinşi la Suceava în ultimul minut

Am controlat jocul în prima parte, apoi am început ceva mai slab în repriza a doua, dar am revenit şi puteam câştiga dacă nu interveneau două greşeli individuale. E un progres faţă de sezonul trecut, când am pierdut clar la Suceava, acum pot să zic că am fost învinşi pe mâna noastră. Per total sunt mulţumit, echipa s-a mişcat bine, am câştigat aproape toate marginile, iar grămada a împins bine. A contat şi faptul că nu am avut meciuri în picioare, în timp ce Suceava a avut un turneu pe plan local înaintea campionatului”, ne-a declarat antrenorul CSU Aurel Vlaicu, Marian Grindei.

Trei nume noi pentru actualul sezon

Arădenii nu s-au întors tocmai cu mâna goală din Moldova, ei alegându-se cu punctual bonus defensiv, pentru înfrângere la mai puţin de 7 puncte, în timp ce gazdele şi-au trecut în cont 4 puncte. Să mai spunem că CSU nu a putut conta la Suceava pe Floruţ, absent din cauza unei entorse, în timp ce numele noi faţă de sezonul trecut sunt Alexandru Rotaru şi David Bîtia, ambii revenind în tricoul universitar, dar şi “flankerul” Marius Postolachi, sosit de la Bârlad. În ceea ce priveşte perspectivele acestui sezon, Grindei este optimist şi în ciuda eşecului la limită suferit în debut, are încredere că echipa poate performa:

Etapă liberă în week-end

Echipa este mai omogenă, eu zic că dacă vom corecta micile greşeli ne putem califica în play-off. Trebuie doar să muncim mai mult şi să avem încredere în forţele proprii”, mai spune Grindei. Prima etapă a Diviziei Naţionale a mai consemnat rezultatele: Ştiinţa Petroşani – CS Năvodari 33-21 şi RC Bârlad – RCM Galaţi 26-0, Poli Iaşi a stat. CSU Arad are etapă liberă în runda a doua, programată în 5 aprilie, pentru ca peste o săptămână, pe 12 aprilie, să debuteze în acest sezon pe teren propriu, în compania formaţiei din Galaţi.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *