Marele maestru Istrăţescu e liderul festivalului arădean de şah

Marele maestru Istrăţescu e liderul festivalului arădean de şah

Festivalul de Șah al Aradului a intrat in linie dreaptă. Cu trei runde inainte de final conduce marele maestru român (dar care reprezintă acum Franța) Andrei Istrățescu (elo 2582) cu 5,5 puncte din 6 posibile, urmat de un pluton de 13 jucători cu 5 puncte, printre care îi regăsim pe marii maeștri Jianu, Balog, Abramovic, Georgescu dar și pe marea maestră Corina Peptan.
Printre cei mai buni jucători care reprezintă cluburile arădene îi regăsim pe IM Tamas Balla (elo 2338) și Cătălin Pătrașcu (elo 2286), ambii cu câte 4,5 puncte și reprezentând Șah Club Vados. Dintre localnici, cei mai bine situați sunt Ladislau Kelly (Șah Club Vados) și Ervin Mozes (Universitatea), ambii cu cîte 4 puncte. Dintre juniorii arădeni, cel mai bine poziționați sunt Samuel Butușină (Șah Club Vados) cu 3,5 puncte, Iulian Anghel (CSS1 Timisoara), Alex Balaban (Vados), Victor Magold (Vados), toți cu câte 3 puncte.
În turneul copiilor de 10 ani, după 5 runde în față avem un grup de 5 jucători cu câte 4 puncte: Alexandr Baranciuc (Rep. Moldova), Mihai Iucu (Giroc), Flavius Sida, Cristian Oltean, și David Nicodin (toți de la Vados Arad).
La 8 ani, pe primul loc e Vlad Chiu (Mediator Giarmata Vii) cu 4,5 puncte, urmat de Maria Cioara (Universitar Ploiești), luca Sebu, Victor Cândea și Flavia Sida (toți de la Vados Arad) cu câte 4 puncte.
Festivalul continuă la Hotel Continental Forum cu rundele 7 si 8 joi după masă, urmând ca ultima rundă să aibă loc vineri dimineață.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *