Lipova şi-a pierdut golgheterul, dar are ambiţii mari pentru retur

Lipova şi-a pierdut golgheterul, dar are ambiţii mari pentru retur
0 comments, 18/12/2016, by , in Fotbal, Liga4, Ultimele stiri

Formaţia pregătită de Flavius Sabău a încheiat prima parte a campionatului pe locul doi, după un parcurs bun, cu doar doi paşi greşiţi. Suficient însă pentru a pierde cinci puncte faţă de liderul solitar al Ligii a IV-a, Crişul Chişineu Criş, echipă care iernează cu victorii pe linie. Pe malul Mureşului nu e însă un capăt de ţară, mai ales că echipa şi-a disputat meciurile de acasă la Zăbrani şi apoi în final de tur, pe sinteticul de la Şega, asta în condiţiile în care arena din Lipova e în modernizare. Chiar şi aşa, “şoimii” şi-au făcut bine treaba, câştigând 13 din cele 15 meciuri de până acum, singurele sincope fiind eşecul din derby, 0-1 cu Crişul şi remiza de la Pecica, 0-0. Cele mai spectaculoase victorii au fost cele cu UTA BD III, scor 10-0, 8-1 cu Săvîrşinul şi 7-0 cu Ineul şi Dorobanţiul. Concluzia o trage preşedintele clubului, Radu Pop: “Un tur de campionat mulţumitor, mai ales că am avut şi acel parcurs bun în Cupa României, până în faza a treia, unde am pierdut abia în prelungiri. În campionat se vede o creştere faţă de anii trecuţi, iar faptul că am pierdut doar cinci puncte vorbeşte de la sine despre rezultatele echipei. Vrem să facem o echipă omogenă, să o pregătim cât mai bine pentru anul viitor.”

Radu Pop: “Nu fac o obsesie din promovare”

Promovarea încă se joacă, deşi Şoimii nu are neapărat acest obiectiv în actualul sezon, unul în care în paralel se lucrează intens la infrastructură. Lotul formaţiei e unul solid, cu jucători valoroşi şi de experienţă, destui peste nivelul primului eşalon judeţean. Astfel că Lipova nu îşi ia gândul de la promovare, duelul cu cei din Chişineu Criş anunţându-se interesant şi în primăvară. “Nu fac din promovare o obsesie, dacă am reuşi acest lucru ar fi un bonus, ceva în plus. Dorinţa mea e să câştigăm Cupa României – faza judeţeană – pentru a treia oară, ar fi într-adevăr ceva deosebit. În privinţa campionatului, nu vom face o tragedie dacă nu terminăm pe primul loc, dar sigur că dacă vom fi acolo şi avem şansa de a promova, nu ne dăm la o parte. Una e să joci pe teren propriu şi să fii susţinut de 4-500 de oameni şi alta e să joci meciurile de acasă în altă parte, cum am făcut-o noi în toamnă” , mai spune ambiţiosul preşedinte al Lipovei.

Moş Crăciun a venit şi la Lipova !

Echipa a intrat în vacanţă, s-a consumat şi banchetul de final de an, iar în sala de şedinţe a Primăriei, Moş Crăciun i-a vizitat pe micii “şoimi” de la fotbal, judo, şah şi volei. “Joi, aproape 100 de copii au primit cadouri din partea lui Moş Crăciun, iar vineri am făcut un mic banchet, în care i-am invitat şi pe susţinătorii noştri, cei care au fost mereu aproape de noi, cum ar fi domnul primar, consilieri locali, cei de la Poliţia Locală şi sponsori.” În privinţa campaniei de transferuri, deja sunt noutăţi, dar certă este doar plecarea lui Gîlcă, tocmai în tabăra liderului şi rivalei la promovare:

“Gîlcă a semnat cu Crişul!”

Gîlcă a semnat cu cei de la Crişul, probabil prin această mutare, a golgheterului echipei de pe locul doi, cei de acolo îşi confirmă intenţiile de promovare. Vreau să precizez că nu am luat bani în schimbul acestui transfer, Gîlcă a venit liber de contract la noi şi am avut o înţelegere cu el, pentru a-l lăsa să plece când are o ofertă bună. Vor mai pleca 2-3 jucători, dar vor şi veni alţii, deja am bătut palma cu câţiva, vom da numele lor când avem toate actele la club. Sunt jucători atât din Liga a IV-a, cât şi din eşaloane superioare”, mai spune Radu Pop.

Stadionul ar putea fi gata la vară

Altfel, firma constructoare a noii arene din Lipova ar putea finaliza lucrările de modernizare până în vara anului viitor, în acest sens lucrându-se chiar şi săptămâna trecută. Capacitatea pe scaune a noului stadion va fi de aproximativ 1500 de locuri, toate acoperite, gazonul se va schimba în întregime și va beneficia sistem de irigare și drenaj, iar instalația de nocturnă şi tabela electronică de ultimă generaţie vor fi “cireaşa de pe tort” a complexului sportiv din Lipova.

Cantonament la Băile Herculane

Cea mai grea parte a construcţiei s-a finalizat, s-au turnat stâlpii de la tribune. Teoretic, în vară, lucrarea ar trebui să fie gata, sperăm să ne ajute şi vremea. Dacă nu se finalizează în iulie şi va fi gata în septembrie nu ne supărăm, important e că proiectul se face. Ne va fi greu din retur, pentru că nu ştim încă, nici acum, unde vom juca, în condiţiile în care varianta Zăbrani cade”, încheie preşedintele clubului din Lipova. Şoimii Lipova se reuneşte pe 16 ianuarie, iar în perioada 27 ianuarie – 5 februarie va susţine un cantonament în staţiunea Băile Herculane, unde va beneficia de toate condiţiile pentru pregătire şi refacere.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *