Lipova e pregătită de victorie pentru derby-ul campionatului

Lipova e pregătită de victorie pentru derby-ul campionatului
0 comments, 26/04/2017, by , in Fotbal, Liga4, Ultimele stiri

A venit timpul ca primele două clasate din Liga a IV-a Arad să îşi ascută săbiile şi să dea bătălia finală, poate chiar decisivă, pentru câştigarea campionatului. Liderul Crişul Chişineu Criş s-a încurcat, în sfârşit şi a cedat două puncte etapa trecută la Pecica, remiza albă făcând şi mai interesant marele derby de sâmbătă, ora 17, în care “şoimii” vor să îşi ia revanşa. Crişul a câştigat în tur, cu 1-0 şi are un uşor ascendent moral asupra adversarei, chiar şi un rezultat de egalitate fiind poate pe placul formaţiei pregătite de Mihai “Ole” Roşca. Cu opt victorii din tot atâtea confruntări în retur, Lipova e decisă să facă un meci mare pe terenul liderului, pentru a menţine suspansul în ultimele şase etape. E, însă, clar că pentru oaspeţi singura variantă e victoria, orice alt rezultat reducându-le considerabil şansele de a mai spera la accederea în Liga a III-a, obiectiv nedeclarat, dar perfect realizabil cu o victorie la Chişineu Criş. Antrenorul Lipovei, Flavius Sabău, este încrezător în potenţialul echipei sale, pe care o vede capabilă să câştige derby-ul:
Sabău: “Meci pentru care ne-am pregătit din iarnă!”
“Un meci pentru care ne-am pregătit încă din iarnă, îmi doream să aibă şi o miză foarte importantă şi iată că s-a întâmplat, după ce Crişul a obţinut doar un egal la Pecica. Sper să reuşim un joc bun şi să câştigăm, cred că suntem îndreptăţiţi să avem pretenţii la cele trei puncte, atâta timp cât facem mai multe antrenamente săptămânale ca ei, plus că avem şi avantajul numeric al lotului, aspect important pe parcursul unui sezon. Cred că aici se face diferenţa, pentru că în rest, cele două echipe sunt echilibrate, ceea ce s-a şi văzut până acum. Am fost puţin nemulţumit după ultimele evoluţii, pentru că ne-am tratat adversarii cu superioritate şi ne-am cam chinuit să obţinem victoriile, dar sâmbătă nu e cazul de aşa ceva, băieţii vor fi concentraţi la maxim şi vor da totul pentru victorie.”
Bier e incert pentru derby-ul de sâmbătă
Problemele de lot şi arbitrajul pot influenţa şi ele rezultatul celui mai important meci al finalului de sezon în Liga a IV-a: “Avem uşoare probleme de lot, în sensul că Bier, cu probleme musculare, nu se antrenează, iar Filimon vine după o accidentare. În ceea ce priveşte arbitrajul, sunt convins că va fi corect, poate vor fi mici greşeli omeneşti, care sunt însă scuzabile. Nu cred că e meci decisiv, pentru că dacă mă uit pe program văd că mai avem trei meciuri grele. Poate doar o victorie a lor ar fi decisivă, dar sper să nu fie cazul de aşa ceva”, încheie Sabău, optimist că echipa sa va obţine un rezultat pozitiv în derby-ul de sâmbătă.
Liderul şi-a întrerupt recordul la Pecica
De partea cealaltă, liderul din Chişineu Criş şi-a întrerupt, la Pecica, seria impresionantă de victorii la rând, 22 la număr, iar asta exact înaintea derby-ului de sâmbătă. Crişul nu va putea conta în faţa Lipovei pe Turcuş, eliminat pentru două galbene etapa trecută, dar îl va avea în teren pe Florin Gîlcă, care în tur evolua chiar sub culorile rivalei.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *