Lipova anunţă întăriri, dar şi-a împrumutat unul din atacanţi

Lipova anunţă întăriri, dar şi-a împrumutat unul din atacanţi
0 comments, 11/01/2019, by , in Fotbal, Liga3, Ultimele stiri

Campioană de toamnă în seria a IV-a a Ligii a 3-a, Şoimii Lipova îşi calculează bine paşii pentru retur, ce s-ar putea solda cu o superbă promovare în eşalonul fotbalistic secund. Sergiu Popa, Paşcu şi Iova s-au despărţit de gruparea antrenată de Flavius Sabău, astfel că e nevoie de câteva transferuri importante. Lipova nu va mai putea conta din retur nici pe Vasinc, împrumutat şase luni la Hunedoara, aşa că din trioul ofensiv de temut al echipei arădene au mai rămas Trabalka şi Sulea, oricum titularizaţi constant. De aici probabil şi nemulţumirea lui Vasinc cu statutul de rezervă: “Ni-l doream în lot şi pentru primăvară, mai ales că aveam un atac foarte bun. Dar şi-a dorit să joace mai mult şi la insistenţele lui, l-am împrumutat şase luni. Vor veni însă alţi 5-6 jucători, dintre care patru sunt juniori. În cazul în care vom promova, avem nevoie de cât mai mulţi jucători născuţi 2000. Cu excepţia portarilor, aducem jucători în toate compartimentele, pentru a fi cât mai bine acoperiţi. Luni vom semna actele şi atunci vom şi anunţa noile achiziţii. Sunt atât jucători de Liga a II-a cât şi de a III-a, care sunt convins că ne pot ajuta”, ne-a declarat preşedintele clubului, Radu Pop. “Şoimii” se întorc din vacanţă luni, 14 ianuarie, iar după perioada de reacomodare cu efortul vor trece graniţa, pentru un cantonament de nouă zile (25 ianuarie – 2 februarie) în localitatea maghiară Fuzesgyarmat.
Cantonament în Ungaria, şase amicale în februarie
Locaţia e deja cunoscută, oferind condiţii excelente de pregătire şi refacere, de care trupa lui Radu Pop a avut parte şi anul trecut. Lipovanii au perfectat şase meciuri amicale pe perioada de iarnă, după cum urmează: 6 februarie cu Curticiul, în 9 februarie cu Ineul, cu Luceafărul, în 13 februarie, UTA, în 16 februarie, Progresul Pecica, pe 20 februarie şi Sînmartin, în 23 februarie. “Ne doream mai mulţi adversari în amicale, dar au fost greu de găsit în această perioadă. Am vrut să evităm echipele arădene din seria noastră, mai ales Sebişul, cu care vom juca în prima etapă din acest an. Dacă reluarea campionatului va fi amânată cu o săptămână, trebuie să mai găsim o adversară, pentru un amical”, mai spune Radu Pop.
“Şoimii” se reunesc luni după amiază, la Arad
Revenind la reunire, echipa se vede pentru prima oară în 2019 luni după amiază, la Arad: “Începem cu sală, forţă şi readaptare la efort, vrem să o luăm treptat în pregătire, pentru a fi la un nivel optim în momentul reluării campionatului”, conchide preşedintele “şoimilor”. Cum primarul Jichici şi sponsorul Pletl au dat undă verde pentru promovare, oferind asigurări că echipa va avea parte de toate condiţiile necesare unei participări în Liga a II-a, Lipovei nu îi rămâne decât să repete figura din turul campionatului, pentru a se putea bucura la finalul sezonului de mult visata promovare. Cum şi noul stadion din Lipova va fi probabil gata în vară, oraşul de pe valea Mureşului e pregătit de Liga a II-a.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *