Liga 4: Victoria Felnac construieşte o echipă de viitor

Liga 4: Victoria Felnac construieşte o echipă de viitor

În week-end debutează un nou sezon în Liga 4 Arad la fotbal, iar Felnacul speră să facă o figură pozitivă şi în stagiunea 2018-2019. Preluată în vară de Lucian Ciba, echipa a suferit noi transformări la nivel de lot, dar se respectă aceeaşi linie trasată de conducere, a formării unui nucleu de jucători localnici sau din zonă, care să dea identitate şi culoare lui “VI-FE”, echipă ce beneficiază de una din cele mai frumoase baze sportive a judeţului. Sosit de la Macea, unde a fost aproape de promovare, Ciba şi-a pus rapid amprenta pe campania de transferuri a Felnacului. Astfel, antrenorul Victoriei şi-a adus cu el şi câţiva jucători: Ruben Pîncotan – fundaş dreapta şi central, Daniel Sârbu – fundaş şi mijlocaş dreapta, Adrian Ţipel şi Răzvan Petrehele – mijlocaşi centrali. Tot la “VI-FE” a ajuns şi ex-pecicanul Fritea, care poate juca fundaş stânga şi central.
Ciba şi-a adus întăriri de la Macea
“Mi-aş fi dorit mai mult la nivel de lot, dar timpul scurt şi faptul că nu am găsit toţi jucătorii ce mi-i doream, a dus la acest moment. Mai suntem în discuţii cu 2-3 jucători, dar încă nu e nimic concret. În principiu, vrem să formăm o familie, cu jucători tineri şi juniori din zonă. Suntem pe undeva în căutări, puţin în urmă cu pregătirea, dar pozitivi din toate punctele de vedere”, ne-a declarat Lucian Ciba. Antrenorul Felnacului are o misiune grea, dar atuurile legate de infrastructură şi stabilitate financiară îi dau încredere că poate performa în cadrul unui proiect pe termen lung:
“Vreau să văd plăcerea de a juca”
“Avem o bază ok, stabilitate financiară, plăţile sunt la zi, iar atmosfera e una caldă. Nu am un obiectiv concret, dar e clar că vrem să ne clasăm în prima jumătate a clasamentului, undeva în primele 10. Fără o presiune a unui obiectiv îndrăzneţ, cum ar fi promovarea sau o clasare pe podium, putem lucra şi creşte în linişte, vreau să văd acea plăcere de a juca fotbal”, mai spune Ciba. În prima etapă a campionatului, Felnacul are o deplasare dificilă, pe terenul uneia dintre pretendentele la promovare, Victoria Zăbrani, câştigătoare a fazei judeţene a Cupei României în stagiunea precedentă. Meciul e programat sâmbătă, de la ora 11.
Misiune dificilă, în prima etapă
“Ne aşteaptă un prim joc cu o echipă foarte bună, care dacă e să fim realişti, e peste noi ca valoare. Trebuie să fim sinceri şi să spunem că suntem în urmă faţă de ei, cu pregătirea. Dar asta nu înseamnă că suntem învinşi dinainte, sper ca băieţii să respecte sarcinile pe care le voi trasa şi să văd măcar o idee a ceea ce vreau să formez la Felnac. Îmi doresc să facem un joc bun, să văd determinare, iar dacă vine şi un rezultat pozitiv aş fi foarte încântat”, conchide Ciba. “VI-FE” a disputat şi câteva amicale pregătitoare înaintea sezonului: 6-2 cu Mureşul Zădăreni, 1-5 cu Naţional Sebiş, 1-8 cu Unirea Sântana şi 4-2 cu Victoria Nădlac.

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *