Lider în Liga a III-a, Naţional Sebiş a suferit la Zalău

Lider în Liga a III-a, Naţional Sebiş a suferit la Zalău

Seria de victorii la rând a liderului seriei a V-a s-a oprit la Zalău, acolo unde gazdele, ameninţate de conducerea clubului cu penalizări financiare, au oferit Sebişului o replică foarte dârză. Cu cinci absenţe importante, Naţional a făcut cel mai slab joc din acest sezon, fiind chiar foarte aproape de a pierde în superioritate numerică. Meciul a început în nota de dominare a zălăuanilor, care au apărut periculos în faţa porţii prin Sabou, în două rânduri şi Cosma. Prima situaţie de gol a Sebişului s-a consemnat abia în minutul 38, când lobul lui Blănaru a trecut puţin peste poartă.

Sebişul a jucat slab şi în superioritate

Golgeterul liderului avea să provoace şi cartonaşul roşu primit de Negrean, la un fault în postură de ultim apărător. Ultima şansă a primei părţi i-a aparţinut aceluiaşi activ Sabou, a cărui şut din afara careului a fost respins cu dificultate de Soltesz. Chiar şi cu om în plus, Sebişul nu a reuşit să desfacă apărarea bine organizată a gazdelor, care aveau să deschidă scorul în minutul 68: Sabou a executat excelent o lovitură liberă de la 25 de metri, iar mingea l-a surprins pe Soltesz. În ciuda dominării sterile, liderul a fost de nerecunoscut la Zalău, salvarea venind de la Blănaru, care a transformat în minutul 79 un penalty scos tot de el, după ce a fost agăţat în careu de Man.

Blănaru a salvat un punct

Faza a fost însă îndelung contestată de tabăra ardelenilor, care au considerat că intervenţia portarului a fost la minge. Spiritele s-au încins pe final, iar centralul timişorean a mai acordat două cartonaşe roşii în minutul 88, văzute de Higyed şi Ardelean, pentru un clinci în careu. Meciul s-a încheiat cu şutul în forţă, puţin peste transversală, a lui Sabou. Deşi au jucat mai mult de o repriză în superioritate, “alb-albaştrii” trebuie să se mulţumească cu un punct, şi acesta obţinut in extremis.

Formaţii

FC Zalău: Man – Lung, Cosma, Negrean, Ionaşcu, Bode (cpt.), Sabou, Ţiriac, Stanciu, Ardelean, Dobrescu (60 Silaghi). Antrenor: Vasile Jula.

Naţional Sebiş: Soltesz – Mînecan, Moise, Albert, Coţan, Dobricean (88 Jude), Beuran (62 Galea), Bozian (cpt.), Neacşu, Blănaru, Fara. Antrenor: Mihai Petcuţ.

Arbitri: Nicolae Botaş (Timişoara) – Călin Cimponeriu (Lugoj) şi Andrada Aloman (Timişoara).

Observatori: Dan Monea (Aiud), Viorel Vancea (Oradea).

Foto: sportulsalajean.ro

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *