Irimia a fost eroul de la Criş

Irimia a fost eroul de la Criş
0 comments, 23/05/2012, by , in Fotbal, Liga4, Ultimele stiri

Zi de sărbătoare fotbalistică în oraşul păstorit de primarul Gheorghe Burdan, Chișineu Criș, unde echipa lui Alin Drăgan şi Daniel Cherecheş, după înfrângerea de la Şofronea părea să încheie lupta pentru barajul de promovare în eşalonul superior, a reuşit să doboare liderul Şoimii Pâncota. Formaţia de pe Criş s-a impus cu scorul de 1-0, graţie reuşitei lui Faur din minutul 90+3.

Aproape 1000 de spectatori au luat loc în tribunele cochetului stadion de la Chişineu Criş, pentru a urmări un adevărat spectacol fotbalistic din toate punctele de vedere. Încă din primele minute cei din Criş s-au arătat mai pragmatici în joc, în minutul 7 Dema a scăpat singur cu Irimia, dar mijlocaşul gazdelor a şutat peste transversală din 12 metri. Doar un minut mai târziu, Radu Popa a încercat poarta, dar experimentatul portar Irimia a intervenit spectaculos, ceea ce avea să facă pe toată durata partidei. De cealaltă parte trupa lui Pavel Piroş nu a reuşit să găsească luciditatea în joc, de aceea cei care au profitat au fost jucătorii lui Alin Drăgan. Acelaşi Radu Popa putea deschide scorul cu câteva minute înainte de pauză. Cele două echipe au intrat la vestiare după primele 45 de minute cu un scor alb.

După pauză, gazdele au fost cele care au dominat jocul, Radu Popa a şutat puternic de la 20 de metri spre vincul porţii apărate de Irimia, dar acesta din urmă a reuşit să respingă, mingea a ajuns la Rasca care a şutat, dar acelaşi Irimia a trimis balonul în corner. Era minutul 53.

Prima mare ocazie a oaspeţilor s-a consumat în minutul 75 când Florin Rus a şutat de la 18 metri puţin peste vinclul porţii apărate de Dulhaz. Două minute mai târziu Gornic de la gazed, a şutat năpraznic de la 17 metri dar invincibilul Irimia a respins în corner. Cei de la Pâncota au trecut pe lângă deschiderea scorului la lovitura de cap a lui Remus Lung din 6 metri, dar mingea a trecut puţin pe lângă stâlpul din dreapta a porţii lui Dulhaz. Când totul părea că se termină cu o remiză albă, în minutele de prelungire arătate de centralul orădean Florin Marcu, a venit golul. Turcuş a aruncat mingea în careu, Faur aflat în careul mic a trimis mingea pe lângă Irimia şi a declanşat fiesta pe terenul din Chişineu Criş, 1-0. Astfel, iderul a suferit prima înfrângere și rămâne din nou la doar un punct avans faţă de formaţia lui Drăgan, la doar trei etape până la finalul campionatului.

Crișul: Dulhaz – Ciornei, Lăcătuș, Toseschi, Rașca (80 Faur) – Dema (75 Gornic), Cati (90 Ponta), Grădinaru, Turcuș – Drăgan, R. Popa.

Șoimii: Irimia – Bilan, Românu, Lung, Ruja (82 Filimon) – Rus, Mateiu, Mitu, Bulzan (79 Gîlcă) – Pavel (87 Brozbic), Burian (90 A. Gligor).

Arbitri: Florin Marcu – Ciprian Danșa, Ovidiu Timar (toți Oradea). Observatori: Claudiu Tripa, Gabor Biro.

Ioan Vălean

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *