Învinse în derby: Univ.Goldiş ICIM – CSM Târgovişte 63-71

Învinse în derby: Univ.Goldiş ICIM – CSM Târgovişte 63-71
0 comments, 07/12/2014, by , in Baschet, Ultimele stiri

Univ.Goldiş ICIM s-a prezentat sub aşteptări în această seară, în derby-ul de pe teren propriu cu CSM Târgovişte, meci contând pentru prima etapă a returului Ligii Naţionale de baschet. Susţinute de o Polivalentă plină, „galben-albastrele” au cedat neaşteptat de uşor în faţa marilor rivale, după un meci în care oaspetele au fost aproape permanent la conducerea jocului. Lipsite de inspiraţie, fetele lui Araujo au prins o zi proastă, iar câteva dintre jucătoare au fost de nerecunoscut. Brosovszky a confirmat pe undeva tradiţia şi a făcut un nou meci modest în faţa Târgoviştei, cu o evoluţie ştearsă şi nici un punct marcat, în vreme ce canadianca Plouffe, care nu aduce acel plus sub panouri, a fost surclasată de adversarele directe. Deşi a fost principala marcatoare a gazdelor, Simmons este deficitară la coordonare, iar asta s-a simţit mult în angrenajul gândit de Araujo.

Givens şi Coker au făcut diferenţa

Însetate de revanşă, după înfrângerea din tur, baschetbalistele din Cetatea Chindiei au declanşat asaltul încă din start, scor 11-18 după şapte minute. Cu americanca Givens de departe cea mai bună jucătoare a meciului, CSM s-a distanţat apoi la nouă puncte, scor 20-29. Engelman şi Milovanovic au dat semnalul revenirii, iar la pauza mare era doar 30-34, pe fondul unui joc slab de ambele părţi. Profitând de avantajul terenului propriu şi de susţinerea frenetică venită din tribune, echipa arădeană a condus pe tabelă pe finalul sfertului trei, 52-48, avantaj pierdut însă repede.

Avantaj Târgovişte, în meciurile directe

În ultimul sfert, Givens şi Coker au făcut diferenţa, iar Târgoviştea s-a impus meritat, fără să strălucească, scor 63-71. Victorie extrem de importantă şi în perspectiva unei egalităţi de puncte la finalul sezonului regulat. Dâmboviţencele au acum şi avantajul meciurilor directe, Aradul impunându-se în tur la doar patru puncte, iar CSM Târgovişte va aborda, probabil, play-off-ul de pe primul loc.

Marcatoare:

Arad: Simmons 19 puncte (2×3), Engelman 14 (1×3), Broomfield 13, Milovanovic 8 (1×3), Plouffe 7 și Crăciun 2.

Târgovişte: Givens 23, Coker 21, Whittington 10, Green 7 (1×3), Watson 4, Stoenescu 3 (1×3) și Huţanu 3.

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *