În acest weekend se va desfăşura CUPA VADOS la şah

În acest weekend se va desfăşura CUPA VADOS la şah
0 comments, 15/11/2012, by , in Şah, Ultimele stiri

Iubitorii șahului din Arad sunt așteptați sâmbătă 17 noiembrie ora 9,00 la Hotel Continental Forum (salile de conferinte de la mezanin) la a șaptea ediție a openului internațional de șah rapid „Cupa Vados”.

 Concursul se va desfăşura pe parcursul a 9 runde în sistem elvețian cu timp de gândire de 20 de minute pentru fiecare jucător pentru întreaga partidă, are un fond de premii substanțial pentru un turneu de sah rapid, cu premii pentru clasamentul general, dar și premii speciale in functie de nivelul de joc al jucătorilor (Elo) sau vârstă). De asemenea copiii vor fi premiați cu cupe, medalii și diplome pe categorii de vârstă. La toate acestea se adaugă un premiu surpriză atribuit prin tragere la sorţi, astfel că oricine poate câştiga.

Noutatea absolută in acest an o constituie faptul ca turneul se va raporta la Federatia Internationala de Sah pentru calcului noilor ratinguri Elo de sah rapid ! In acest sens jucatorii nelegitimati se vor prezenta cu 2 poze tip buletin si un act de identitate in vederea legitimarii.

Pe parcursul anilor turneul s-a bucurat de o mare popularitate, crema sahului romanesc jucand de-a lungul anilor in turneul aradean. Sa nu uitam ca aici s-a lansat practic pe firmamentul sahului marele maestru maghiar Balog Imre (care ulterior avea sa castige ultimele doua editii ale Arad Open) si tot in acest turneu si-a inceput ascensiunea juniorul aradean, David Bogdan, participant zilele acestea la Campionatul Mondial de sah de la Maribor (Slovenia)

Informaţii şi înscrieri la tel. 0722/613128, sahclubvados@yahoo.com, www.vados.ro .

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *