Ilie Năstase a făcut spectacol la Arad: “Doar la turnee de fete dau numele”

Ilie Năstase a făcut spectacol la Arad: “Doar la turnee de fete dau numele”

Aşteptat astăzi cu mare nerăbdare de iubitorii sportului alb la Club Activ din Arad, fostul mare tenismen şi-a amânat sosirea cu aproximativ o oră. Aşteptarea a făcut însă toţi banii, Ilie Năstase făcând show încă din start: „Turneele de fete nu puteau purta decât numele meu”, a spus „rebelul” tenisului românesc, invitat special în oraşul nostru de directorul turneului ITF de la Arad, Anela Freer:

Impresionat de Club Activ

Nu am putut scăpa de Anela, trebuia să ajung şi la Arad. M-a bătut la cap de vreo 10 ani să vin. Am fost prima oară aici pe când aveam 12 ani, jucam pe echipe, dar la un alt club (n.n. UTA). În primul rând felicit organizatorii pentru acest turneu, e un lucru bun pentru tenis şi oraş. Îmi place mult baza de aici, doar în Austria şi Germania am văzut cluburi atât de frumoase unde se joacă tenis”, a mai spus fostul câştigător de US Open şi Roland Garros.

„Aş face mai multe turnee de juniori”

Întrebat ce părere are despre aceste turnee de fete de 10.000 de dolari, Năstase a spus „că sunt bune, şi pe vremea când eram eu la Federaţie am organizat 32 de astfel de turnee şi atunci mi s-a reproşat că sunt prea multe. Jucătoare ca Halep sau Cârstea au trecut prin această experienţă, e prima etapă spre performanţă. Se joacă tenis şi se vorbeşte de oraşul respectiv, nu are cum să fie decât un lucru benefic. Eu aş face mai multe turnee de juniori, până în 17 ani, pentru a le da şanse mai multe copiilor.”

„Simona Halep ştie bine ce are de făcut”

Ilie Năstase a vorbit şi despre progresul jucătoarelor românce, despre noua stea a tenisului mondial, Simona Halep, dar şi despre arădeanul Marius Copil: „E un ciclu acum, înainte băieţii erau mai în formă, acum au venit din spate fetele. Cu Simona m-am văzut la Buşteni, ea ştie prea bine ce are de făcut, nu trebuie să îi dau eu sfaturi. Când mi-am dat cu părerea şi am spus că trebuie să câştige un Grand Slam am fost criticat, bănuiesc că şi ea îşi doreşte să câştige un Grand Slam mai mult decât locul 2 mondial. Marius Copil ar trebui să joace mai mult la simplu, se concentrează prea mult la dublu, asta i-am spus şi la Tecău, să joace şi la simplu. Pe vremea mea jucătorii erau buni în ambele probe, acum văd că s-au schimbat lucrurile.”

Spectator de lux

Asaltat de copii şi fani pentru fotografii şi autografe, Ilie Năstase şi-a încheiat periplul la baza Activ în cocheta tribună a terenului central, unde a urmărit setul decisiv al meciului din turul 1 al ITF Arad, dintre Lina Gjorcheska (favorita 2) şi Cristina Stancu, câştigat de macedoneancă cu 6-0, 6-7, 6-3.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *