ICIM a câştigat derby-ul cu marea rivală, după prelungiri

ICIM a câştigat derby-ul cu marea rivală, după prelungiri
0 comments, 21/01/2017, by , in Baschet, Ultimele stiri

Univ.Goldiș ICIM și CSM Târgoviște au oferit un nou duel spectaculos, în nota obișnuită a întâlnirilor dintre cele două mari rivale de-a lungul timpului. Câștig de cauză de această dată a avut formația arădeană, impunându-se după o repriză de prelungiri, scor 72-69.

ICIM-ul a reușit din nou în acest sezon să dea peste cap toate calculele specialiștilor. Cu o apărare mult mai compactă și agresivă, „galben-albastrele” au administrat marii rivale o nouă înfrângere în clasicul derby al baschetului feminin românesc. Dacă mai punem la socoteală faptul că, în sfârșit în acest sezon, aruncările de la distantă au intrat ( 6 la număr), atunci tabloul unei victorii importante e complet.

După patru însuccese consecutive, șocul schimbării băncii tehnice a echipei a avut efectul scontat. Sârbul Bogdan Bulj a debutat cu dreptul la Arad, și încă în ce meci, unul care a avut nevoie de cinci minute suplimentare pentru stabilirea învingătoarei.

Începutul a fost mai greoi pentru arădence în întâlnirea cu CSM-ul din Târgoviște, dar încet și sigur, cârma jocului a fost preluată de formația arădeană. Trioul sârbesc Hadzovic, Karakasevic și Pasic a funcționat excelent, aducând ICIM-ul pe tabelă chiar și la 12 puncte distanță față de adversară.

Finalul a fost unul pe muchie de cuțit. Lipsa de precizie a gazdelor la finalizare, presărată cu câteva greșeli de arbitraj, dar și neatenție din partea oficialilor de la masa de joc, oaspetelor li s-au permis să revină în joc, egalând disputa la finalul timpului regulamentar. Au urmat cinci minute de luptă și tensiune, gestionate în final foarte bine de arădence.

S-a terminat 72-69 (11-14, 26-16, 17-12, 7-19, 11-8), iar Aradul e încă în cărți pentru calificarea în prima grupa valorică (1-6). Poate cel mai important lucru obținut după acest meci e încrederea recâștigată a jucătoarelor, mai ales că urmează duelul decisiv cu Satu Mare, de săptămâna viitoare.

Marcatoare ICIM: Pasic 17 puncte, Hadzovic 17, Karakasevic 15, McGuire 10, Stroman 7 și Nagy 6.
Sursă: baschetarad.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *