ICIM a câştigat la Cluj şi îşi aşteaptă, sâmbătă, rivala

ICIM a câştigat la Cluj şi îşi aşteaptă, sâmbătă, rivala
0 comments, 20/12/2018, by , in Baschet, Ultimele stiri

În ultima partidă a primei faze din Liga Naţională la baschet, FCC ICIM Arad a învins pe terenul Universitatăţii Cluj cu 78-56. A fost abia prima victorie în deplasare, în acest sezon, aşadar o premieră pentru echipa pregătită de Miljan Medvedj. La pauza mare era deja 44-31 în favoarea ICIM-ului, diferenţă care s-a mărit în ultimele două sferturi, ambele câștigate la pas de echipa arădeană, 19-12 şi 18-11. Totuşi, nu trebuie uitat faptul că studentele de pe Someş, fără victorie în prima fază a campionatului, formează o echipă tânără, fără pretenţii în această stagiune.

Pentru ICIM a debutat aseară și noua achiziție, bosniaca Milica Deura, sosită în această săptămână la Arad. Pe lista marcatoarelor şi-au trecut numele nu mai puțin de zece jucătoare: Hadzovic 24, Deura 13, Dzombeta 10, Fodor 8, Burdgess 7, Neagu 6, Mercea 3, Ciotir 3, Ardelean 2 şi Bartok 2. Arădencele încheie prima fază a LNBF pe locul 4, cu 14 puncte, la fel ca rivala CSM Târgovişte, ICIM având avantajului meciurilor directe.

Derby încă din prima etapă: ICIM – Târgovişte!

Sepsi a câştigat şi derby-ul din Sătmar, cu 64-60 şi încheie neînvinsă, cu 18 puncte, urmată în clasament de CSM Satu Mare, 17 puncte şi Olimpia Braşov, 15 puncte, formaţia de sub Tâmpa adjudecându-şi duelul pentru locul 3, de la Târgovişte, scor 92-80. Faza a doua a campionatului începe încă din acest week-end, iar prima etapă propune, la Arad, un nou duel clasic al marilor rivale, FCC ICIM şi CSM Târgovişte. Derby-ul e programat sâmbătă, de la ora 18, la Sala Polivalentă.

Prima rundă mai programează meciurile: CSM Satu Mare – Phoenix Constanţa şi Universitatea Cluj-Napoca – Olimpia Braşov. De menţionat că în grupa roşie, cea din care fac parte cele mai bune echipe ale campionatului, s-a intrat cu punctajele din prima fază, execepţie făcând doar Phoenix, căreia i s-au înjumătăţit punctele cu care s-a calificat din a doua grupă valorică.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *