Gimnaştii de la CSU Arad şi Urania s-au remarcat la Openul Cehiei

Gimnaştii de la CSU Arad şi Urania s-au remarcat la Openul Cehiei

Gimnastica aerobică câştigă tot mai mult teren la nivel mondial, astfel că reprezentanţii acestui sport sunt încrezători că în curând ar putea fi inclus în cadrul Jocurilor Olimpice. Aradul stă foarte bine la această disciplină, iar asta se datorează Clubului Sportiv Universitatea Arad şi CS Urania Arad, antrenoare Ramona Haidu. Gimnaştii arădeni au debutat în forţă şi în acest an, după locul 1 în proba de grup obţinut de Gabriel Bocşer la un open mondial de seniori, în Baku, urmând alte medalii, la Zlin, în cadrul celei de-a noua ediţii a Openului Cehiei la gimnastică aerobică. Competiţie care a fost onorată de peste 700 de sportivi din 13 ţări, printre ei numărându-se şi cei de la CSU Arad şi CS Urania Arad, care au concurat, alături de alţi câţiva gimnaşti de lot naţional, pentru România.

Nouă medalii arădene la Openul Cehiei

Arădenii s-au întors acasă cu nouă medalii: Alexandra Perpelici şi Francesca Morar la individual, Meszar Zsofia, Huber Barbara şi Francesa Morar la trio, s-au clasat la final pe locul 1, Larisa Cuzmanov, Melinda Timotity şi Larisa Barna la grup şi Denis Sîrcă, la individual, au urcat pe a doua treaptă a podiumului, în vreme ce Dacina Neciu, la senioare, Larisa Cuzmanov la individual, Denis Sîrcă şi Larisa Cuzmanov, la pereche mixtă şi Larisa Cuzmanov, Melinda Timotity şi Larisa Barna, la trio, s-au ales cu medalii de bronz.

Au concurat alături de 13 ţări

În total, delegaţia României a obţinut 12 medalii, celelalte trei prezenţe pe podium aparţinându-se sportivilor de lot naţional: Marian Broţei – aur la individual seniori, Marian Broţei, Steliana Stoenescu şi Andreea Darie – aur la trio seniori şi Andreea Darie – argint la individual senioare. Performanţele gimnaştilor arădeni au fost evidenţiate astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de directorul CS Universitatea Arad, Ovidiu Şerban şi de antrenoarea Ramona Haidu.

Şerban: „Onoraţi că am reprezentat România”

Sunt foarte mândru de secţia de gimnastică aerobică, am obţinut rezultate deosebite la două concursuri mari. Gabriel Bocşer a confirmat la primul său concurs la lotul naţional de seniori, iar la începutul lunii aprilie merge la Cupa Suzuki, etapă de Cupă Mondială. Rezultate foarte bune am obţinut şi la Openul Cehiei, mai exact nouă medalii, per total România a câştigat această competiţie. Noi, ca şi club, am luptat cu sportivi din 13 ţări, suntem foarte mândri de asta şi onoraţi că am putut reprezenta România”, a spus Ovidiu Şerban.

„Vreau să aduc medalie olimpică în Arad!”

Directorul clubului universitar este foarte încrezător că în curând gimnastica aerobică va deveni sport olimpic, ceea ce ar putea apropia CS Universitatea şi implicit Aradul de o medalie olimpică: „Impactul gimnasticii aerobice este tot mai mare pe plan mondial, sunt şanse foarte mari ca aerobicul să fie sport olimpic la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. De altfel, acesta este dezideratul meu principal, să aduc o medalie olimpică în Arad, sper să reuşesc. Am discutat şi cu cei de la lot, pentru că Aradul este un pol important al Federaţiei Naţionale de Gimnastică, am putea face aici un centru de excelenţă. Avem condiţii aproximativ bune, cu ajutorul celor de la Primărie ne antrenăm acum la Teatru”, a mai spus Şerban.

Miza pe Europene: juniorii vin tare din urmă

Ramona Haidu se aşteaptă la un nou an cu rezultate bune pe plan internaţional, iar evenimentele importante sunt două. „În ceea ce priveşte Clubul Sportiv Universitatea, cele mai importante competiţii le avem în perioada 17-21 iunie, când are loc prima ediţie a Jocurilor Europene, la Baku, în Azerbaidjan, unde Aradul va fi reprezentat în două probe, grup şi probabil individual, de Gabriel Bocşer şi în 2-8 noiembrie, când vor avea loc Campionatele Europene. La această întrecere sper să avem reprezentanţi atât la seniori cât şi la juniori. Chiar în week-end avem o acţiune de selecţie pentru lotul de Europene, noi urmând să participăm cu patru sportive: Francesca Morar, Dacina Neciu, Zsofia Meszar şi Barbara Huber.”

Ramona Haidu: „Sperăm să încheiem anul cu brio”

Antrenoarea gimnaştilor de la CS Universitatea (seniori) şi CS Urania Arad (juniori) consideră că astfel de competiţii internaţionale, de mare anvergură, sunt foarte utile în vederea întrecerilor interne: „La fel ca şi în anii trecuţi, înainte de Campionatele Naţionale facem verificări la aceste concursuri internaţionale puternice, cum ar fi acest open al Cehiei, unde am cucerit nouă medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi patru de bronz. Cel mai important este că aurul a venit în special la juniori I, categorie care ne va reprezenta la Europene. Sperăm să încheiem anul cu brio, cu medalii la Europene. La seniori există acum un schimb de generaţii, adică elita face loc celor tineri, care vor confirma şi ei, dar au nevoie de puţin timp”, a mai spus Ramona Haidu. În altă ordine de idei, sportivul numărul 1 al clubului dar şi al Aradului, Marius Petruse, are un 2015 ceva mai aerisit, fără un program competiţional stabilit. Petruse a fost cooptat între timp în staff-ul tehnic al secţiei de gimnastică aerobică.

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *