Gimnasta arădeană Iulia Berar s-a remarcat la Naţionale

Gimnasta arădeană Iulia Berar s-a remarcat la Naţionale

Una din surprizele plăcute ale Campionatelor Naţionale de gimnastică artistică rezervate seniorilor, desfăşurate la Ploieşti, a fost arădeanca Iulia Berar, componentă a CS Municipal şi a lotului naţional. Deşi încă junioară, gimnasta pregătită la Arad de Ciprian Hegyi şi Carina Franiov a impresionat la Naţionale, clasându-se pe un onorabil loc 7, din 25 de competitoare, în concursul de individual compus. Asta în condiţiile în care le-a avut ca adversare, printre altele, pe consacratele Cătălina Ponor şi Larisa Iordache, dar şi pe Ioana Crişan, şi ea participantă la Europenele senioarelor din acest an.

De asemenea, Iulia a făcut două finale pe aparate, clasându-se pe 5 la bârnă, destul de aproape de o medalie de bronz (punctaj 13.333) şi pe 7 la paralele (11.666). Iulia Berar, participantă în această vară şi la Festivalul Olimpic al Tineretului, se pregăteşte acum de finalele Campionatului Naţional de junioare I, din luna noiembrie, unde trebuie să confirme şi să obţină medalii.

CSM Arad a avut reprezentant şi în concursul masculin al Naţionalelor de seniori, Adelin Kotrong – component al lotului naţional – bifând şi el trei locuri fruntaşe: 5 la sărituri şi bară fixă şi 6 la cal cu mânere. Participant în acest an şi la Europenelor de seniori, de la Cluj-Napoca, dar şi la Jocurile Universitare din Taipei, Kotrong e pregătit la CSM Arad de profesorul Eugen Căţean, care e şi arbitru internaţional.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *