Ghiorocul se pregăteşte de o premieră: Triatlonul Proactivi!

Ghiorocul se pregăteşte de o premieră: Triatlonul Proactivi!

Ghiorocul găzduiește sâmbătă, 15 august, a treia ediţie a Triatlonului Proactivi, practic Campionatul Naţional de Triatlon. Competiţia este organizată de Asociația sportivă Proactivi pentru Viitor, având ca parteneri Federaţia Română de Triatlon, Consiliul Județean prin Centrul Cultural Județean Arad şi Primăria Ghioroc. Evenimentul are loc, în premieră, în judeţul nostru, iar în total sunt 190 de solicitări de înscriere. Cei mai mulți înscriși sunt la proba olimpică, 95 la masculin și 18 la feminin, unde concurenții trebuie să înoate 1500 de metri, să pedaleze 40 de kilometri și să alerge 10 kilometri. 

La sprint s-au înscris 65 de concurenți, 19 la feminin și 46 la masculin, cu distanțe de 750 de metri pentru înot, 20 kilometri la ciclism și 5 kilometri de alergare. Triatlonul de la Ghioroc este finala Campionatului Național pe Distanța Standard, astfel că s-au înscris foarte mulți sportivi autohtoni. 

Startul va fi sâmbătă dimineață, la ora 9. Se va înota în Lacul Ghioroc, iar pe biciclete se va ajunge până la Șiria. Finalul, în alergare, va fi pe plaja Ghioroc. Se vor aplica și reguli speciale, în contextul pandemiei.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *