Federaţia deschide o anchetă, după un meci al ICIM-ului

Federaţia deschide o anchetă, după un meci al ICIM-ului
0 comments, 25/10/2018, by , in Baschet, Ultimele stiri

În ultima ședință a Consiliului Director al Federației Române de Baschet, din data de 22 octombrie a.c., s-a discutat despre jocul retur al fazei 1 a Cupei Romaniei dintre echipele CSTBv Olimpia CSU Brasov si FCC ICIM CSB Arad, joc care, în opinia conducerii federației, prezintă suspiciuni de incorectitudine în legătură cu desfășurarea lui și stabilirea echipei câștigătoare și a echipei „lucky loser”.

Concret, în luna septembrie a avut loc meciul dintre ICIM Arad și CSU Brașov, contând pentru calificarea în turul secund al Cupei -României. În primul meci, arădencele au câștigat cu scorul de 70-61, iar în cel de-al doilea meci aveau nevoie de o victorie la totalul meciurilor pentru a se califica direct în turul secund. Pentru brașovence era destul și o înfrângere cu o diferență minimă pe total pentru a câștiga dreptul de participare ca și lucky loser.

În cel de-al doilea meci, arădencele conduceau cu scorul de 66-63 și cu două minute până la terminarea partidei brașovencele reușesc 7 puncte, conducând cu 70-66. În ultimele 39 de secunde, cele incriminate de către federație, brașovencele mai obțin 4 puncte pe greșeli nepermise ale arădencelor.

Astfel CSU Brașov se califică ca și lucky loser deaorece, deși au o victorie și o înfrângere pe total, au -1 iar bucureștencele de la Agronomia pierd calificarea datorită diferenței de -3.

Federația Română de Baschet a chemat conducerile, antrenorii și jucătoarele implicate pentru a analiza ultimul minut al partidei din filmare video, pe care o puteți urmări mai jos.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *