România tremură pentru calificare, după 1-1 cu Elveţia

România tremură pentru calificare, după 1-1 cu Elveţia
0 comments, 15/06/2016, by , in Fotbal, Ultimele stiri

Reprezentativa de fotbal a României a remizat astăzi cu Elveţia, scor 1-1, în al doilea meci din grupa A a Campionatului European din Franţa. Prima parte a confruntării de pe Parc des Princes a fost deosebit de disputată, cu faze periculoase la ambele porţi. Elveţienii au început mai bine şi Seferovic a ratat de puţin ţinta în minutul 6, cu un şut la colţul lung ce a ocolit poarta lui Tătăruşanu. Tricolorii s-au dovedit pragmatici şi la prima apariţie periculoasă, Chipciu a scos un penalty în minutul 18, fiind tras în careu de Lichsteiner. Stancu a executat excelent a doua lovitură de la 11 metri acordată României la acest turneu final şi era 1-0. Replica adversarei nu s-a lăsat aşteptată, iar Tătăruşanu a salvat de sub bară şutul înşelător a lui Schar. Activul Chipciu a avut şansa golului doi în minutul 25, şutul său, din poziţie lateral stânga, trecând puţin alături. Cea mai mare ocazie a României s-a consemnat în minutul 28, atunci când Săpunaru, bine angajat în careu de Torje – executant al unei lovituri libere – a preluat şi a şutat din întoarcere, mingea lovind bara şi părăsind apoi spaţiul de joc.

Stancu, golgheter de la punctul cu var

Cu şase minute înainte de pauză, Dzemaili a reluat cu capul din careu, puţin pe lângă poartă, după o centrare a lui Lichsteiner. La pauză s-a terminat 1-0 pentru România. Tricolorii au început mai decişi după odihnă şi nou intratul Hoban a şutat din careu de puţin alături, în chiar primul minut al reprizei secunde. Oamenii lui Iordănescu au trecut iar pe lângă desprindere în minutul 52, când Djorou a fost aproape de autogol la o centrare excelentă în faţa porţii a lui Torje. Ocaziile s-au răzbunat şi Mehmedi a egalat în minutul 56 în urma unui corner, cu un şut de la opt metri, după o neînţelegere în apărarea României. Elveţia a început apoi să controleze jocul, iar Embolo a reluat periculos cu capul din careu, în minutul 68. Torje a executat excelent o lovitură liberă de la 40 de metri, dar Sommer a fost la post şi a scos cu greu mingea pe care scria gol.

Totul sau nimic cu Albania!

România s-a stins uşor şi a măcinat apoi în gol pe final, cu un mijloc depăşit clar în special din punct de vedere fizic. S-a terminat 1-1 şi tricolorii câştigă primul punct la Euro 2016, urmând să tremure pentru calificare în ultimul meci din grupă, cu Albania, programat duminică de la ora 22. Astăzi, în celălalt meci al grupei A, Franţa înfruntă Albania, ora 22. Anghel Iordănescu a început meciul cu Elveţia în formula: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ (60 Filip) – Prepeliţă, Pintilii (46 Hoban) – Torje, Stancu (83 Andone), Chipciu – Keşeru.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *