Eşecul de la Satu Mare aruncă ICIM-ul în a doua grupa valorică

Eşecul de la Satu Mare aruncă ICIM-ul în a doua grupa valorică
0 comments, 27/01/2017, by , in Baschet, Ultimele stiri

Univ.Goldiş ICIM şi-a luat adio de la grupa valorică 1-6, după o primă fază a Ligii Naţionale de baschet în care a dezamăgit. Echipa arădeană va încheia pe 7 sau chiar pe 8 – în cazul în care Alexandria câştigă două din cele trei meciuri pe care le mai are de disputat – din 10 echipe participante, la capătul unui sezon foarte complicat pentru “galben-albastre”. Victoria dramatică din derby-ul cu Târgovişte nu a fost îndeajuns pentru a pune mâna pe locul 6, acontat în cele din urmă de CSM Satu Mare (n.n. cu şanse teoretice chiar la locul 5, după sezonul regulat). Formaţia antrenată de Bogdan Bulj a cedat în această seară, scor 63-65, pe terenul sătmărencelor, la capătul unei partide foarte disputate. Americanca Reed a făcut diferenţa pentru gazde, cu 22 de puncte şi 7 recuperări, în vreme ce la ICIM s-a remarcat Hadzovic, cu 18 puncte.
Înfrângere grea, pe final de meci
CSM avea şase puncte la pauza mare, scor 39-33, avans anulat de arădence după 30 de minute, când tabela sălii LPS arăta egalitate, 52-52. Ultimul sfert avea să fie, la fel ca în meciul tur, de la Arad, foarte crâncen, cu ambele echipe trecând pe rând la conducere. Ceva mai concentrate, totuşi, pe final, sătmărencele au înclinat balanţa în favoarea lor, Reed şi Tavic marcând puncte preţioase, 65-63. Pe ultimul atac, Hadzovic putea măcar egala, dar a ratat ţinta, iar fluierul de sfârşit a declanşat bucuria în tabăra CSM-ului. Fostul antrenor al Aradului, Jose Araujo, acum pe banca tehnică a celor din Satu Mare, îşi ia astfel revanşa în faţa ICIM-ului.
Aradul, în coada campionatului!
Înfrângere grea pentru Pasic şi colegele sale, poate în cel mai important meci al sezonului. Aradul, care înfruntă în ultima etapă a sezonului regulat echipa din Târgu Mureş, nu a mai fost atât de jos de foarte mulţi ani, iar asta trebuie să îi pună serios pe gânduri pe cei din conducerea clubului. Rămâne ca ICIM să joace în continuare meciuri în modesta grupă valorică 7-10, alături de formaţiile din Alexandria, Târgu Mureş şi Iaşi, pentru a încerca, apoi, eventual, să dea lovitura în play-off, în faţa unei fruntaşe a campionatului.
Formaţii:
CSM Satu Mare – Univ Goldiş ICIM Arad 65-63
(21-19, 18-14, 13-19, 13-11)
Satu Mare: Reed 22, Baltic 10, Tavic 9, Whittington 8, Olah 7, Laza 5 (13), Batey 4, Ferenczi.
Arad: Hadzovic 18, Pasic 14 (1×3), McGuire 10, Nagy 10, Stroman 6, Mercea 3 (1×3), Karakasevic 2.

Foto: facebook (Csm SatuMare)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *