Duel Dodean – Szocs, în finala ETTU Cup

Duel Dodean – Szocs, în finala ETTU Cup

Ultimul act al ETTU Cup, a doua întrecere inter-cluburi europeană ca importanţă după Liga Campionilor, le are în prim-plan pe Daniela Dodean şi Bernadette Szocs. Colege în naţionala de tenis de masă a României, cele două se vor înfrunta în luna aprilie pentru trofeul pus în joc. Dodean joacă pentru vicecampioana “en-titre” a Austriei, SVS Strock, care a trecut clar în semifinale de Linz Forschberg, tot din Austria. În prima manşă, echipa Danei s-a impus cu 3-0 în deplasare, unul din puncte fiind aduse de jucătoarea de la CSM Arad, învingătoare cu 3-1 la seturi în faţa conaţionalei Camelia Postoacă.

În retur, Strock a câştigat cu acelaşi scor, 3-0 la general, Dodean fiind menajată datorită problemelor la genunchi. Punctele victoriei au fost aduse de Li Fen, Tetyana Bilenko şi Petra Lovas. În cealaltă semifinală, franţuzoaicele de la Lyssois Lille, cu Bernadette Szocs în componenţă, au trecut în două rânduri cu 3-1 de Mart Hodonin din Cehia. Szocs a pierdut câte un meci în fiecare manşă, dar speră să îşi aducă aportul la câştigarea trofeului în finala competiţiei, în care va da piept cu favorita SVS Strock.

Vicecampioana Austriei a evoluat în acest sezon şi în grupele Champions League, ratând de puţin calificarea în semifinale. Pentru cel mai râvnit trofeu european la nivel de cluburi se luptă în schimb Eliza Samara, componentă a formaţiei Fenerbahce Istanbul. Turcoaicele au fost învinse în prima manşă a finalei Ligii Campionilor în deplasare, scor 2-3 cu TTC Berlin Eastside (Samara nu a jucat), dar se pot revanşa pe 13 aprilie, dată la care este programată manşa retur.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *