Dodean şi Samara se înfruntă din nou în Liga Campionilor

Dodean şi Samara se înfruntă din nou în Liga Campionilor

Colege de dublu şi de naţională, Daniela Dodean şi Eliza Samara vor fi, din nou, adversare în Champions League. Astăzi a avut loc la Riva Del Garda, în Italia, tragerea la sorţi a celor două grupe de „4”, din sezonul 2014-2015. În grupa A au fost repartizate campioanele Austriei, SVNO Strock, unde evoluează şi arădeanca Dodean şi Turciei, Fenerbahce Istanbul, finalista ediţiei precedente de Liga Campionilor, unde activează Samara. În aceeaşi grupă vor mai evolua polonezele de la Spar Zamek Tarnobrzeg şi maghiarele de la Szekszard AC. În grupa B se vor înfrunta campioana „en-titre” a competiţiei, formaţia germană TTC Eastside Berlin, vicecampioana Austriei Linz AG Froschberg, Metz TT din Franţa şi Postas Sport Egyesulet din Ungaria.

Noul sezon începe în septembrie

În sezonul ce va debuta în perioada 5-7 septembrie, marea favorită la câştigarea trofeului este Fenerbahce, pentru care va juca din toamnă numărul 7 mondial, chinezoaica Wu Yang, excelenta apărătoare germană Irene Ivancan, decisivă în acest an, la câştigarea titlului pentru Berlin, secondate de bielorusa Viktoria Pavlovich, locul 20 în lume şi în continuare cea mai bine clasată jucătoare de origine europeană în ierarhia mondială şi Eliza Samara, locul 21 mondial, care deja îi suflă în ceafă în clasamentul lumii colegei sale de echipă. De altfel, Dana Dodean declara la ultima apariţie a sa acasă, că „Fenerabahce este marea favorită, nu le poate sufla nimeni Liga Campionilor. La ce echipă au, e imposibil să rateze trofeul.”

Dodean: „Fenerbahce este marea favorită”

Dinspre Austria încă nimic cert, dar arădeanca a anunţat schimbări importante şi la echipa sa, care „ori se va întări puternic, cu jucătoare din China, ori se va pune accent pe tineret şi eu voi fi probabil veterana echipei.”  Nu mai e mult până la primul duel românesc din noul sezon al Ligii Campionilor, Fenerbahce şi Strock, cu Samara, respectiv Dodean în efectiv, urmând să se înfrunte la Istanbul chiar în prima etapă, pe 5 septembrie.

Duel românesc, încă din prima etapă

Favoritele 2 şi 3 la titlul suprem par a fi TTC Eastside Berlin, care a pierdut-o pe Ivancan, plecată chiar la rivala Fenerbahce, dar  a adus-o în schimb pe Petrissa Solja de la Linz, în rest lotul fiind similar (Shan Xiaona, Georgina Pota şi Kristin Silbereisen) şi Linz Froschberg, care va conta din nou pe trioul Liu Jia, Sofia Polcanova şi Iveta Vacenovska.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *