Dodean a învins o chinezoaică şi e în optimile Mondialului!

Dodean a învins o chinezoaică şi e în optimile Mondialului!

Zi excelentă pentru tenisul de masă românesc la Campionatele Mondiale de la Dusseldorf. Arădeanca Daniela Dodean-Monteiro, locul 47 mondial, îşi continuă parcursul foarte bun din proba de simplu, furnizând astăzi una dintre marile surprize ale turului 3, 16-mi de finală. După două victorii categorice în primele două tururi, cu 4-1 la seturi, Dodean a dispus cu acelaşi scor, 4-1, de nimeni alta decât experimentata austriacă de origine chineză Liu Jia, a 15-a jucătoare a lumii! În vârstă de 35 de ani, asiatica e născută la Beijing, iar acum trei ani era în Top 10 mondial, pe poziţia a 9-a, cu atât mai entuziasmantă victoria arădencei de la CSM! Dodean s-a impus net în primul set, la 3, apoi şi l-a adjudecat la mare luptă şi pe al doilea, 13-11, după ce a revenit incredibil de la 6-10, pentru ca în setul trei să controleze din nou clar ostilităţile, câştigând la 8. Liu Jia s-a trezit din “pumni” abia în setul patru, când a învins greu, cu 11-8. Dodean şi-a luat, apoi, rolul în serios şi s-a impus la 9 în faţa chinezoaicei în setul 5, câştigând astfel în stil de mare jucătoare şi meciul, 4-1!
A învins a 15-a jucătoare a lumii, o chinezoiacă!
Victorie categorică şi foarte importantă pentru jucătoarea noastră, care reuşeşte o splendidă calificare în optimile de finală, acolo unde dă peste o altă chinezoaică, de data asta şi mai redutabilă, reprezentând chiar China. E vorba de Chen Meng, locul 5 în lume, jucătoare cu un palmares formidabil, ce nu mai are nevoie de prea multă prezentare. În turul 3, Chen a câştigat categoric, 4-0, cu cehoaica Dana Cechova. Meciul dintre Chen şi Dodean e mâine, ora urmând să fie stabilită ceva mai târziu de organizatori. Tot astăzi, Eliza Samara, a 31-a jucătoare a lumii, a obţinut şi ea o victorie răsunătoare în turul 3, câştigând dramatic, cu 4-3 la seturi, la 8 în decisiv, în faţa numărului 10 mondial, japoneza Sato Hitomi!
Dodean şi Samara înfruntă jucătoare din Top 6!
Mâine, în optimi, Samara joacă tot cu o japoneză, Kasumi Ishikawa, numărul 1 al niponelor şi locul 6 în lume, care a trecut în turul 3 cu 4-1 la seturi de nord coreeanca Ry Hion Sim! Sperăm ca măcar mâine, 2 iunie, să le vedem în direct, la Digi Sport, pe fetele noastre, în adevărate dueluri de clasă mondială. La masculin, Ovidiu Ionescu a făcut unul din cele mai bune meciuri de până acum ale carierei, trecând în turul 2 cu un surprinzător 4-0 la seturi de campionul european, Emmanuel Lebesson. Diseară, de la ora 21:30, urmează să joace în turul 2 şi Hunor Szocs, cu croatul Andrej Gacina.
Foto: ittf.com

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *