Dodean e în sferturi la Mondial, alături de naţională

Dodean e în sferturi la Mondial, alături de naţională

Echipa feminină a României a reuşit să scrie o nouă pagină de istorie a tenisului de masă, după ce a făcut aproape un miracol, marţi, la Campionatul Mondial pe echipe de la Halmstad (Suedia).

Tricolorele au pus la respect, în ultima zi din faza grupelor, două naţionale asiatice de top mondial, 3-0 cu Taiwan – nimeni alta decât locul 3 în lume! – şi 3-1 cu redutabila selecţionată a Coreeei de Nord.

În prima dispută, punctele victoriei au fost aduse, pe rând, de Eliza Samara, Bernadette Szocs şi arădeanca Daniela Dodean-Monteiro, în timp ce în disputa cu coreencele au punctat Samara 2 şi Szocs.

Campioană europeană en-titre, România a câştigat grupa C a Mondialului, cu 9 puncte, urmată de Coreea de Nord, 9 puncte şi Taiwan, 8 puncte, Olanda, 7 puncte, Polonia, 6 puncte, Cehia, 6 puncte.

Reprezentativa ţării noastre este singura europeană ce s-a calificat direct în sferturi, alături de China, Japonia şi Coreea de Sud, câştigătoare a celorlaltor trei grupe.

Mai mult decât atât, România speră acum la calificarea în semifinale şi la medalia mondială, deşi nu a fost chiar norocoasă la tragerea la sorţi: urmează să înfrunte, în sferturi, câştigătoarea disputei din optimi, dintre Taiwan şi Hong Kong.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *