Daniela Dodean reuşeşte a treia calificare la rând la Jocurile Olimpice!

Daniela Dodean reuşeşte a treia calificare la rând la Jocurile Olimpice!

Daniela Dodean este, fără îndoială, sportiva emblematică a ultimului deceniu în oraşul nostru, jucătoarea arădeană de tenis de masă reuşind a treia calificare consecutivă la Jocurile Olimpice. Performanţă incredibilă dacă ne gândim că Dana a revenit spectaculos în cursa pentru Rio, după accidentări şi operaţii la genunchi, plus o naştere. Handicapuri pe care doar o mare campioană le putea recupera. Ambiţia şi talentul său au dus la încă un rezultat de excepţie pentru ea şi CSM Arad, club care dă al doilea sportiv la Jocurile Olimpice din acest an, după Andrei Gag, la atletism. Daniela Dodean a început în forţă acest an, cu rezultate excelente atât în campionatul francez şi în Liga Campionilor, sub culorile echipei francize Saint Quentin, dar şi la Campionatele Mondiale, în openuri internaţionale şi la turneul preolimpic, de la Halmstad.

Ce performanţă! A treia calificare la rând

În Suedia a fost chiar la un singur pas de calificarea directă la Rio, ea încheind, oricum, competiţia din nordul Europei cu un bilanţ pozitiv. Toate aceste rezultate notabile au propulsat-o în clasamentul mondial, astfel încât astăzi, la publicarea ierarhiei pe luna mai a Federaţiei Internaţionale, Daniela Dodean ocupă locul 63 în lume, şase poziţii în urcare faţă de luna trecută, cu 2491 puncte. Suficient să se numere printre jucătoarele calificate, pe baza clasamentului mondial, la Jocurile Olimpice 2016! La Rio merge, desigur şi campioana europeană de simplu şi buna colegă şi prietenă a Danei, Eliza Samara, locul 38 mondial, cu 2672 puncte.

Daniela Dodean: “Sunt foarte fericită”

E un sentiment frumos să ştiu că o să particip la a treia ediţie a Jocurilor Olimpice şi de data asta am reuşit să calificăm şi echipa. La echipe, poate şansele sunt şi mai mari. Am revenit după naştere foarte greu, dar am strâns din dinţi şi datorită ultimelor rezultate am reuşit să mă calific. Sunt foarte fericită în special pentru familia mea, ei trăiesc fiecare moment pentru mine, pentru CSM, pentru Arad şi pentru România! Va fi foarte greu pentru că voi avea o perioadă lungă fără fetiţa mea şi sper să fiu puternică, să îmi ţin psihicul până la sfârşit, ca să facem un rezultat bun la Rio”, ne-a declarant Daniela Dodean.

Mergem la Rio şi cu naţionala!

O veste şi mai bună este şi prezenţa naţionalei feminine în Brazilia. Astfel, Daniela Dodean va evolua şi în proba pe echipe la Jocurile Olimpice, alături de Eliza Samara şi Bernadette Szocs, locul 75 mondial, 2433 puncte. Performanţă excepţională pentru tenisul feminin de masă românesc, care are ocazia să confirme, încă o dată, de ce e în stare. Daniela Dodean Monteiro bifează a treia calificare la rând la Jocurile Olimpice, după Beijing 2008 şi Londra 2012, un merit deosebit avându-l şi antrenorul său de la CSM Arad, nimeni altul decât fratele Cristian Dodean:

Naşa şi cu fina, de mână în Brazilia!

Cu toţii suntem foarte fericiţi de calificarea Danei, pentru a treia oară la rând, la Jocurile Olimpice! Naşa şi fina, Eliza şi Dana, merg de mână la Rio, în proba individuală. Plus că România s-a calificat şi cu echipa, alături de cele două urmând să evolueze şi Berni Szocs. Este un vis devenit realitate, o performanţă incredibilă pentru sportul arădean!”, ne-a declarat Cristi Dodean.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *