Daniela Dodean, până în sferturi la Top 16 Europa

Daniela Dodean, până în sferturi la Top 16 Europa

Arădeanca Daniela Dodean-Monteiro, a 10-a favorită la Top 16 Europa la tenis de masă, competiţie desfăşurată în week-end, la Antibes (Franţa), a încheiat pe locul 8. În Grupa A, Dodean a câștigat meciurile cu Melek Hu (Turcia), 3-0 la seturi (11, 8, 9), și cu Sofia Polcanova (Austria), 3-2 (9, -7, 8, -6, 5), fiind învinsă în ultima partidă de Georgina Pota (Ungaria), 3-2. Dodean a ocupat locul al doilea în grupă, cu 5 puncte, după Pota, 5 puncte, devansându-le pe Polcanova, 4 puncte, și Hu, 4 puncte.
În sferturi, Dodean a cedat în faţa austriecei de origine chineză Liu Jia, scor 0-4. Apoi, în meciuri de clasament, jucătoarea noastră a fost învinsă cu 4-3 de conaţionala Bernadette Szocs, care avea să încheie pe 7 şi cu 4-2 de suedeza Matilda Ekholm.
Cu un bilanţ final de două victorii şi patru înfrângeri, Dodean termină puternica întrecere continentală, a celor mai bune jucătoare din Europa, în prima jumătate. Olandeza de origine chineză Li Jie a câştigat Top 16 Europa, impunându-se în finală cu 4-1 la seturi în faţa nemţoaicei Petrissa Solja. Cea mai bine clasată jucătoare din România, Eliza Samara, s-a retras din concurs, după ce a suferit o operație de menisc.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *