Daniela Dodean debutează vineri în Liga Campionilor

Daniela Dodean debutează vineri în Liga Campionilor

Abia revenită de la Europenele din Ungaria, unde a obţinut două medalii, dintre care acel aur istoric la dublu mixt, alături de soţul Joao, Daniela Dodean Monteiro se pregăteşte să debuteze în noul sezon al Ligii Campionilor la tenis de masă. Arădeanca, componentă a echipei franceze TT Saint Quentin, lider în Hexagon după trei etape, speră să înceapă cu dreptul şi noua ediţie a celei mai importante întreceri europene inter-cluburi. În faţa franţuzoaicelor apare însă chiar campioana “en-titre”, puternica grupare germană Eastside Berlin, meci programat în cursul serii de vineri, 28 octombrie. Nemţoaicele au debutat deja în grupa A a Ligii Campionilor, câştigând acasă, cu 3-1, în faţa unguroaicelor de la Postas Sport Egyesulet.

Meci cu campioana “en-titre”

La Saint Quentin, Dana (locul 50 mondial) le are colege pe singaporeza de origine chineză Zeng Jian, numărul 18 în lume, Ran Li Kath, fostă dublă câştigătoare a ETTU Cup, Audrey Zarif, a doua junioară a Europei, după liderul Adina Diaconu şi Aurore Dessaint, de două ori vicecampioană a Franţei. Adversarele de vineri au un trio redutabil, format din nemţoaica Petrissa Solja, locul 16 mondial – chinezoaica Shan Xiaona, a 20-a jucătoare a lumii – unguroaica Georgina Pota, poziţia a 34-a mondială, plus două tinere japoneze, ambele de U21, Yui Hamamoto şi Miyu Kato.

Revanşa în faţa nemţoaicelor

Se anunţă un meci foarte tare, mai ales că Saint Quentin are ambiţii mari în acest sezon, atât în Franţa cât şi în Champions League. Dana le-a înfruntat şi la Europene pe Solja şi Shan, pierzând alături de Samara în faţa lor, în semifinalele probei de dublu, astfel că arădeanca are ocazia de a-şi lua revanşa.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *