Dana Dodean, procentaj de 100% la Mondiale: “2 din 2” şi România e pe 3 în grupă!

Dana Dodean, procentaj de 100% la Mondiale: “2 din 2” şi România e pe 3 în grupă!

Daniela Dodean face dovada unui sacrificiu demn de admiraţie, specific poate doar campionilor cu mare caracter. Puţini ştiu că jucătoarea de la CSM Arad a acceptat să joace la Mondiale cu dureri, problemele la genunchi recidivând după operaţia de anul trecut. Pe locul 53 în lume, Dana a strâns însă din dinţi şi a acceptat să se alăture naţionalei României, la o nouă ediţie a Campionatelor Mondiale de tenis de masă pe echipe, în desfăşurare la Tokyo. Sorţii nu le-au surâs fetelor noastre, care au nimerit într-o grupă infernală, alături de cea mai bună echipă a lumii, China, dar şi de Coreea de Nord, Austria, Polonia şi Slovacia.

Învingătoare în faţa numărului 1 a Austriei

În componenţa Eliza Samara, Daniela Dodean, Bernadette Szocs şi Camelia Poştoacă, reprezentativa ţării noastre a obţinut, până astăzi, următoarele rezultate: 3-0 cu Slovacia, unul din puncte fiind adus de Dodean, 0-3 cu China, 1-3 cu Coreea şi 3-0 astăzi cu Austria, din nou cu o victorie marca Dodean, învingătoare cu 3-1 la seturi (-3, 7, 10, 9) în faţa numărului 1 din tabăra adversă şi locul 10 mondial, redutabila asiatică Liu Jia! Datorită problemelor medicale, Dana a fost menajată în disputele cu China şi Coreea, dar cu siguranţă va reveni la masă în compania Poloniei, meci programat mâine, decisiv în lupta pentru calificarea în faza eliminatorie.

Meci decisiv de calificare, cu Polonia

România îşi permite şi o înfrângere, dar nu la 0, pentru a-şi aconta locul 3, pe care se află şi acum, calificant în primele 12 formaţii ale lumii. Înaintea ultimei etape din grupă, în clasament conduce China, 8 puncte, urmată de Coreea, 7 puncte, România şi Austria, câte 6 puncte, Polonia 5 şi Slovacia, 4 puncte.

 

 

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *