Dacia Beliu a renăscut

Dacia Beliu a renăscut
0 comments, 16/04/2012, by , in Fotbal, Liga 5, Ultimele stiri

Decimată de exodul în masă a aproximativ 12 jucători la Avântul Târnova împreună cu antrenorul Costel Filipaş, Dacia Beliu a găsit resurse nebănuite renăscând ca pasărea Phoenix din propria-i cenuşă

Cu patru antrenamente săptămânale conduse de către  Sabin Luecuţa, „mânjii” de la Dacia Beliu, alături de mai experimentaţii Stan Alin, Ciorbă Ciprian şi Ţica Adelin încep să pună probleme mai tuturor echipelor cu care se întâlnesc în seria B a Ligii a 5-a din campionatul judeţean.

Cea ma nouă ispravă s-a înfăptuit în Sâmbăta Mare când au întâlnit pe teren propriu pe Viitorul Almaş, aceasta din urmă o echipă mult mai experimentată şi mai matură.

Oaspeţii au şi profitat de naivitatea liniei de fund a Daciei şi în minutul 6 au deschis scorul prin Lingurar. A fost nevoie de ploaia deasă ce nu a încetat nicio clipă şi de îndemnurile şi încurajările  antrenorului Sabin Luecuţa pentru ca adolescenţii echipei gazdă dintre care semnalăm un real talent , fundaşul Andreas Bonţ de numai 16 ani, să se trezească şi să întoarcă scorul până la pauză la 2-1, prin golurile înscrise de Adelin Ţica, min 43 şi Cristian Filipaş din penalty în minutul 45.

După pauză, o nouă perioadă de relaxare prematură, specifică tinerilor,  de care profită oaspeţii , mai precis Bogdan Hanc iar egalitatea se instalează din nou îm minutul 53.

Acelaşi „vulpoi” de la Dacia Beliu, de fapt căpitanul gazdelor, Adelin Ţica stabileşte victoria frumoasă şi muncită  3-2, a Daciei lui Lucian Grec înscriind în minutul 61.

Am precizat „muncită” deoarece acest lucru s-a dedus şi din cererea depusă verbal de către Bonţ, Ţica şi Mititelu ( „Torje”-le gazdelor) de a fi schimbaţi, efortul depus până atunci epuizându-i.

A fost un meci cu de toate, nesperat de bun pentru nivelul în care sunt înscrise cele două combatante, un arbitraj pe măsură prestat de  Bogdan Loredan, Ionel Gudiu şi Sergiu Sechereş , superobservaţi de către Raul Negrilă, un meci la calitatea căruia au contribuit  incontestabil şi oaspeţii din Almaş.

Dacia Beliu: Gale, Brădean, Ciorbă, Bonţ (Maftei), Filipaş, Stan, Venciuca, Jurcă, Ţica (Popovici), Vesa, Mititelu (Marchiş) Rezerve: Coraş , Brădean.

Antrenor: Sabin Leucuţa

Viitorul Almaş: Sîrb Leontin, Şoltez, Toma Beniamin, Toma Codruţ, Şandru , Ţica, Alboaitei, Avram, Lingurar, Mustea, Florea ( Hanc). Rezerve: Hălmagean, Sîrb Vasile, Ilca, Daşcău, Fiţ, Bernenea.

Antrenor:  Tiberiu Haslău

 

Ioan Hamza

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *