Cursă nebună pentru titlul de cel mai bun marcator în Liga Betano

Cursă nebună pentru titlul de cel mai bun marcator în Liga Betano
0 comments, 12/09/2017, by , in De-ale fotbalului, Fotbal

Au trecut deja nouă etape din prima ligă românească, denumită și Liga 1, și ultima etapă a fost cu adevărat cu surprize.
După etapele parcurse, liderul campionatului este CFR Cluj, un club ardelean înființat în anul 1907, echipă campioană de trei ori în România, 2007-08 2009-10 și 2011-12.

În ultima etapă au fost rezultate dezastruoase pentru contracandidatele la titlul de campioană, FCSB și Dinamo, cei drept roș-albaștrii au avut meci pe terenul campioanei en titre, Viitorul Constanța. Campioana a început cu multe înfrângeri și după nouă partide are șase goluri marcate, din care trei goluri le-a înscris în prima etapă, nou promovatei Gaz Metan Mediaș. Dar meciul din weekend a fost câștigat de finul Gheorghe Hagi în fața nașului Gigi Becali. Campioana are doi jucători cu două goluri marcate, George Țucudean și Eric Oliveira Pereira și în clasamentul golgheterilor sunt în primii douăzeci de aspiranți la titlul de golgheteri. Primul loc al golgheterilor este ocupat de Harlem Eddy Gnohere, cu patru goluri la activul acestui sezon, care de trei etape nu a mai ajuns să se bucure de mirajul golului înscris. Dacă în etapa a șaptea era singur pe podium cu cele patru goluri înscrise, după nouă etape a fost ajuns de alți pretendenți, șase jucători au ajuns la acest plafon.

Este o competiție acerbă în Liga Betano, dacă Eddy Gnohere a stagnat la capitolul productivitate, din urmă a venit atacantul liderului, Emmanuel Culio, care a marcat pentru CFR Cluj în derby-ul din acest weekend contra CSU Craiova, o echipă incomodă care a strâns 18 puncte și se află pe locul trei al Ligii 1. Evident, oltenii au atacantul lor candidat la titlul de golgheter, brazilianul Gustavo, cu patru goluri marcate, toate începând din etapa a cincea până în prezent. Ocupanta locului secund din actualul clasament, Astra Giurgiu, are un candidat la trofeul de cel mai bun marcator în persoana jucătorului Silviu Balaure.

Starul care vine din urmă este Ibrahima Balde, jucătorul de la CFR Cluj, un atacant pe care antrenorul Dan Petrescu l-a dus la Kuban Krasnodar și pe care l-a lămurit să vină la echipa din Ardeal. Balde are un cv impresionant, a jucat la Atletico Madrid alături de Aguero, Forlan și De Gea. El a marcat trei goluri în ultimele două meciuri, două goluri în meciul cu Poli Timișoara, meci pierdut cu 4-3 și un gol în meciul contra CSU Craiova.

Deja sunt nume sonore candidate la titlul de cel mai bun marcator din Liga 1 Betano, chiar dacă s-au înscris mai puține goluri în ultimele etape, apar atacanți valoroși cu un apetit de gol, cursa continuă.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *