Cu echipe în Liga Elitelor, UTA primeşte bani de la FRF pentru testele COVID-19

Cu echipe în Liga Elitelor, UTA primeşte bani de la FRF pentru testele COVID-19

Cluburile de fotbal care vor înscrie echipe în Liga Elitelor Under 19 şi Liga Elitelor Under 17 vor primi câte 4.000 de euro pentru efectuarea testelor COVID-19, a anunţat, aseară, Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial. „Federaţia Română de Fotbal a decis reluarea competiţiilor Liga Elitelor U19 şi Liga Elitelor U17 şi sprijină financiar cluburile pentru a putea participa. Fiecărui club din Liga I şi Liga a II-a ale cărui echipe vor participa în competiţiile Liga Elitelor U19 şi U17, în sezonul 2020-2021, i se va aloca suma de 4.000 de euro, reprezentând ajutor FRF pentru testare RT-PCR SARS-CoV-2. Celelalte cluburi participante, având în vedere că nu beneficiază de plăţile de solidaritate din partea UEFA pentru anul 2020, vor primi din partea FRF 12.500 euro, sumă ce reprezintă subvenţie pentru competiţiile Liga Elitelor U19 şi U17, şi încă 4.000 de euro, ajutorul FRF pentru testări RT-PCR SARS-CoV-2”, se menţionează pe site-ul citat.

La cele două competiţii care se vor relua pe 26 septembrie au dreptul să participe primele 24 de cluburi din Clasificarea Academiilor. Cele 24 de cluburi cu drept de a evolua în competiţiile Liga Elitelor U19 şi Liga Elitelor U17 sunt obligate să confirme participarea în scris până la data de 16 septembrie 2020. În situaţia în care un club nu doreşte participarea sau nu confirmă participarea până la termenul stabilit, locul acestuia va fi ocupat de următorul club care a luat parte la procedura de Clasificare a Academiilor şi care doreşte să participe în cele două competiţii juvenile.

Printre cluburile participante în Liga Elitelor se numără şi UTA, semifinalistă în ediţia precedentă a categoriei U19. De altfel, academia „Bătrânei Doamne” este una dintre cele mai bune din ţară, alături de Viitorul şi Dinamo, cluburi care deţin supremaţia la nivel juvenil. Cele două şi-au disputat şi finala Ligii Elitelor, câştigată de trupa lui Hagi la penalty-uri.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *