CSM Arad s-a ales cu patru premii la Gala Sportului Arădean 2015

CSM Arad s-a ales cu patru premii la Gala Sportului Arădean 2015

Cel mai important club al Aradului nu a rămas dator nici în 2015. CSM Arad dă primul şi, până acum, singurul sportiv al judeţului nostru calificat la Jocurile Olimpice de anul viitor. Este vorba despre atletul Andrei Gag – locul trei la Gala Sportului Arădean 2015 – care în proba de aruncare a greutăţii a obţinut biletele pentru Rio. Alte două performanţe notabile ale atletului pregătit la Arad de Ionel Oprea sunt titlul de vicecampion mondial universitar şi cel de campion balcanic. Gag a mai obţinut în acest an locul 17 la Campionatele Mondiale, ratând de puţin finala probei de greutate şi locul doi la Campionatele Europene pe echipe, Liga I. Pe plan intern, atletul CSM-ului nu are adversar pe măsură, fiind campion şi recordmen naţional (20,96 metri). Toate aceste performanţe au fost obţinute în condiţii grele: Andrei Gag a concurat accidentat pe tot parcursul anului, el confruntându-se încă din 2014 cu dureri la şold, care în mod normal necesită operaţie. Intervenţia a fost însă amânată până după Jocurile Olimpice, tocmai pentru a nu rata ediţia de la Rio!

Andrei Gag şi Daniela Dodean – în Top 5 la Gala Sportului

În ciuda problemelor medicale din ultimii doi ani, Daniela Dodean Monteiro – locul cinci la Gala Sportului Arădean 2015 – a revenit spectaculos în circuitul competiţional. Devenită în acest an mămică, jucătoarea de tenis de masă a CSM-ului a excelat la Campionatele Europene de la Ekaterinburg, unde s-a dovedit esenţială pentru naţionala României. După ceva mai mult de un an de pauză, Dodean a încheiat proba pe echipe a întrecerii continentale cu un bilanţ de cinci victorii şi o singură înfrângere, devenind vicecampioană europeană. Să mai spunem că arădeanca s-a transferat în acest an în Franţa, la Saint Quentin, echipă cu care participă şi în Liga Campionilor. Principalul obiectiv pentru începutul lui 2016 e calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Raul Rusu, speranţa atletismului arădean pentru JO 2020

În fine, al treilea performer al CSM-ului în 2015, atletul Raul Rusu (aruncarea suliţei) – locul 10 la Gala Sportului Arădean 2015 – a avut un început excelent de an. Chiar la „botezul” oficial al arenei Gloria din oraşul nostru, în cadrul Campionatelor Naţionale de iarnă la aruncări lungi, elevul profesorului Constantin Miclea a scris istorie, reuşind cea mai bună aruncare de până acum a carierei, 75,89 metri! Titlu la tineret şi seniori şi record naţional de tineret, doborât după mai bine de 25 de ani (75,16 metri, record stabilit în 1990) şi evident record personal. A urmat pentru atletul de lot naţional al CSM Arad un loc patru la Cupa Europei de la Leiria, 72,75 m. – la doar 64 de centimetri distanţă de bronz, cel mai bun rezultat internaţional de până acum. Raul Rusu este cu siguranţă una dintre marile speranţe ale atletismului românesc pentru Jocurile Olimpice din 2020.

„Puşa” Mihalache – recompensată pentru întreaga carieră

CSM Arad a mai punctat la Gala Sportului Arădean 2015 prin talerista Lucia Mihalache. Alături de baschetbalista Monica Brosovszky, „Puşa” a fost recompensată pentru întreaga sa carieră, absolut impresionantă: 26 titluri naţionale, 27 de Cupe ale României, 15 recorduri naţionale, 11 titluri balcanice, două recorduri balcanice, 12 titluri de Grand Prix, un loc 1 şi un loc 2 la Marele Premiu Europa, campioană europeană de junioare şi de trei ori finalistă, de trei ori finalistă la Campionatele Mondiale, de două ori finalistă la Cupa Mondială, calificată la Jocurile Olimpice din 2008 şi 2012 – la ambele clasându-se pe locul 10, locul 10 în lume – cea mai bună clasare în clasamentul mondial şi nu în ultimul rând maestră a sportului. Lucia Mihalache este premiată în acest an şi de Federaţia Română de Tir Sportiv, ea clasându-se, cu echipa de skeet talere, alături de Roxana Manole şi Carmen Cărbunaru, pe locul trei în 2015. În clasamentul pe cluburi al FRTS, CSM Arad ocupă locul patru.

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *