Copil şi-a aflat adversarii din Cupa Davis şi de la Sofia

Copil şi-a aflat adversarii din Cupa Davis şi de la Sofia

România, principalul cap de serie la tragerea la sorţi de astăzi, de la Londra, va înfrunta Zimbabwe în primul tur al Grupei a II-a valorice din Zona Europa/Africa a Cupei Davis.

Echipa gazdă va decide dacă joacă acest meci în aprilie (5-6) sau în septembrie (13-14, respectiv 14-15), acestea fiind datele propuse de ITF.

România şi Zimbabwe s-au înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, unde „tricolorii” au câştigat cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu.

Căpitanul echipei din Zimbabwe este Gwinyai Tongoona, iar această ţară are doar doi jucători în clasamentul ATP de simplu, Takanyi Garanganga (28 de ani), locul 431 mondial, şi Benjamin Lock (25 de ani), aflat pe 554.

În ierarhia de dublu, Lock ocupă poziţia a 262-a, Courtney John Lock (22 de ani) se află pe 679, iar Garanganga e pe 808.

Liderul echipei României e arădeanul Marius Copil, locul 56 ATP, în vreme ce Horia Tecău a principala rachetă la dublu.

Celelalte meciuri din Grupa a II-a a zonei sunt Africa de Sud – Bulgaria, Danemarca – Turcia, Lituania – Maroc, Egipt – Slovenia şi Norvegia – Georgia.

Cu Verdasco, în optimile din Bugaria

Altfel, Marius Copil îl va înfrunta pe spaniolul Fernando Verdasco, al şaselea favorit, în optimile de finală ale turneului ATP de la Sofia, dotat cu premii totale de 524.340 de euro. Verdasco (35 de ani, 26 ATP) a avut nevoie de doar 51 de minute pentru a se impune astăzi, în primul tur contra bulgarului Alexandar Lazarov, cu 6-2, 6-1.

Copil (28 de ani, 56 ATP), finalist la ediţia trecută, l-a învins în primul tur pe fostul număr 3 mondial, elveţianul Stanislas Wawrinka, în trei seturi, cu 3-6, 7-6 (5), 6-4. Verdasco, tenisman care a cucerit ultimul din cele şapte titluri ATP ale sale în 2016, la Bucureşti, îl va întâlni în premieră pe Marius Copil.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *