Copil îl elimină pe francezul Simon la Brisbane

Copil îl elimină pe francezul Simon la Brisbane

Tenis­me­nul ară­dan Marius Copil (locul 147 mondial) s-a cali­fi­cat în sfer­tu­rile de finală la tur­neul ATP din Bris­bane, eliminându-l pe numă­rul 19 în cla­sa­men­tul ATP, fran­ce­zul Gil­les Simon, scor 7–5, 6–3! Marius Copil a reușit, joi, cea mai răsu­nă­toare per­for­manță a cari­e­rei sale, învingându-l pe fran­ce­zul Gil­les Simon, în opti­mile de finală ale tur­ne­u­lui de la Bris­bane (Aus­tra­lia; pre­mii de 452.670 de dolari). Ară­dea­nul a „şters” dife­renţa de 128 de locuri într-un meci care a durat o oră şi 28 de minute, timp în care a ser­vit 10 aşi.

Venit din cali­fi­cări, Marius Copil (23 de ani) este la a cin­cea vic­to­rie con­se­cu­tivă la Anti­pozi, intra­rea în Top 100 mondial părând acum un lucru rea­li­za­bil, gra­ţie celor 52 de puncte cuce­rite până acum. Pe lângă preţi­oa­sele puncte, „Tuna­rul din Car­paţi” a pri­mit 13.335 de dolari. Ţn turul urmă­tor va da piept cu aus­tra­li­a­nul Lley­ton Hewitt, nr.60 ATP.
În cariera sa, com­po­nen­tul naţio­na­lei Româ­niei de Cupa Davis a mai învins o dată un jucă­tor din Top 20, în 2012, la Bei­jing, depăşindu-l pe croa­tul Marin Cilic (13 ATP). (romaniatenis.ro)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *