Coman şi Both au confirmat cu medalii, la Naţionalele de atletism! Severin, surpriza de la tineret

Coman şi Both au confirmat cu medalii, la Naţionalele de atletism! Severin, surpriza de la tineret

Vineri şi sâmbătă s-a desfăşurat pe Cluj Arena o nouă ediţie a Campionatelor Naţionale de tineret şi seniori la atletism. Aradul a punctat cu o medalie de aur şi trei de argint, bilanţ excelent raportat la câţi sportivi a avut în competiţie, adică doar cinci. La categoria tineret s-a remarcat surpriza competiţiei, tânărul Andrei Severin (dublă legitimare CSŞ Gloria Arad – CSM Arad), medaliat cu argint în proba de aruncarea suliţei, 57,94 metri şi record personal. La seniori, Severin s-a clasat pe locul 8. În aceeaşi probă a seniorilor, Denis Both (CSM Arad) şi-a reconfirmat statutul şi valoarea, reuşind să cucerească medalia de argint, cu o aruncare ce a măsurat 72,87 metri. Campion naţional a devenit favoritul principal, Alexandru Novac (CSM Bucureşti), 76,88 metri, iar bronzul i-a revenit lui George Zaharia, de la CSA Steaua, cu 69,77 metri. CSM Arad l-a mai avut la start şi pe Andrei Câmpan, locul 4 la tineret şi locul 8 la seniori în proba de aruncarea discului, cu 40,89 metri.

Denis a aruncat bine, aproape 73 de metri, dar a vrut să câştige şi a făcut câteva mici greşeli care l-au costat. Totuşi, este un rezultat pozitiv, sunt sigur că la anul va depăşi 80 de metri, iar la Balcanice, unde a fost confirmat şi convocat în lotul naţional, poate da peste 75. Trebuie doar să îşi îmbunătăţească puţin tehnica şi să aibă mentalul puternic. Chiar după concurs ne-au felicitat cei mai buni aruncători ai anilor 80, i-au spus lui Denis să continue tot aşa, pentru că are un viitor frumos în faţă. Per total, un bilanţ peste aşteptări, pentru că Severin ne-a făcut o surpriză frumoasă şi a luat şi el argintul la tineret, deşi este abia în primul an de juniori. A aruncat foarte bine şi şi-a făcut record”, ne-a declarat antrenorul atleţilor de la CSŞ Gloria şi CSM Arad, profesorul Constantin Miclea.

Andrei Severin – argint la suliţă, categoria tineret

Atletul cu cele mai bune performanţe a fost Nicolae Coman (dublă legitimare CS Universitatea Arad – CSM Craiova), campion naţional în proba de 1500 de metri (timp 4:06.11) şi medaliat cu argint la 800 de metri (timp 1:51.58).Tot la 800 de metri, Răzvan Vidrea, de la CS Universitatea Arad, s-a clasat aproape de podium, pe locul 5 (timp 1:52.66). Acelaşi atlet a concurat şi la 400 de metri, unde a avut, în final, al 18-lea timp. Nicolae Coman şi Denis Both vor reprezenta cluburile arădene şi la Campionatul Balcanic de peste două săptămâni, din perioada 19-20 septembrie, programat tot pe arena din Cluj-Napoca.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *