Codrean şi Joldea, între performerii anului în tirul românesc

Codrean şi Joldea, între performerii anului în tirul românesc

Federaţia Română de Tir Sportiv, cu arădeanca Lucia Mihalache în calitate de preşedinte, şi-a desemnat cei mai buni sportivi ai anului. Aşa cum era de anticipat, sportivul anului e Laura Coman, legitimată la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti şi antrenată de Marin Olimpiu. În urma rezultatelor foarte bune din 2019, Coman s-a calificat deja în proba de puşcă aer comprimat 10 metri, la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo!

Lucia Mihalache, preşedintele Federaţiei Române de Tir Sportiv din luna august, speră ca şi Alin Moldoveanu (puşcă) şi Roxana Miklos (talere skeet) să obţină anul viitor biletele pentru Olimpiada niponă. ”Pot vorbi doar despre realizările din ultimele trei luni, de când sunt preşedinte, dar pe ansamblu avem o calificare la Jocurile Olimpice, ceea ce ne bucură foarte mult. Este Laura Coman, de la CS Dinamo, calificată la puşcă aer comprimat 10 m.

Ea este cel mai bun sportiv al nostru, şi-a demonstrat măiestria în ultima lună şi la finala Cupei Mondiale din China, unde a luat locul 3, şi la un Grand Prix, o competiţie foarte tare organizată în Serbia, în care a egalat recordul mondial, dar nu a fost omologat pentru că este în Grand Prix”, a declarat Lucia Mihalache pentru AGERPRES.

Între laureaţii anului se numără şi doi pistolari de la CSM Arad, Casian Codrean şi Luca Joldea, ultimul alegându-se chiar cu două premii pentru parcursul excelent din acest an. Codrean e multiplu campioni naţional de juniori 1, tineret şi seniori şi component al lotului olimpic de tineret, iar Joldea e multiplu campion naţional la juniori I şi II, tineret şi seniori, medaliat cu bronz la concursul internaţional Olympic Hopes şi component al lotului BOPJ (Burse Olimpice de Pregătire a Juniorilor).

Laureaţii anului 2019:
– Casian Codrean / Vlad Ghetu / Sebastian Gutiu / Raveca Islai / Luca Joldea / Roxana Mikloș / Alin Moldoveanu / Eliza Molnar / Roxana Sidi / Andrei Vlad

Cei mai buni sportivi la categoria juniori III:
Adriana Teodorescu – pusca
Luca Joldea – pistol

„Felicitări laureaţilor si mulţumiri tuturor celor prezenți, un gând bun celor care nu au reușit să ajungă și celor care ne sunt alături, sportivii, antrenorii, staff-urile tehnice, cluburile si pe toți cei implicați în marea performanţă”, transmite Federaţia Română de Tir.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *