Codrean și Haristiade au țintit medaliile seniorilor

Codrean și Haristiade au țintit medaliile seniorilor

Etapa finală a Campionatului Național de aer comprimat de la Arad, competiție încă în desfășurare la poligonul „Sorin Babii”, a continuat cu probele seniorilor. După cele opt medalii cucerite la juniori, pistolarii de la CS Municipal Arad au fost la înălțime și la seniori, remarcându-se în special Casian Codrean și Daria Haristiade, cei doi sportivi care urmează să participe și la Europenele de la Gyor. Codrean și-a dublat astăzi titlul de la juniori, cucerind aurul național și la categoria seniori, în vreme ce echipa CSM-ului, formată din Casian Codrean, Cristian Mărcoșan și Ion Joldea, s-a ales cu argintul. La feminin, Daria Haristiade a obținut și ea argintul, iar echipa, în formula Daria Haristiade, Iulia Bagi și Andrada Gheocel, s-a clasat pe locul 4. În fine, tandemul deja de succes Codrean-Haristiade a cucerit argintul național la dublu mixt, probă olimpică.
Încă patru medalii și un total de 12 pentru CSM
Astfel, CSM Arad a încheiat finalele din propriul poligon cu nu mai puțin de 12 medalii, opt la juniori și alte patru la seniori, performanță notabilă pentru acest început de sezon. „La seniori au fost rezultate foarte bune la individual și mixt, obținute de Codrean și Haristiade. Cifrele au fost bunicele, dar sperăm ca forma maximă să o atingă în Ungaria, la calificările pentru Jocurile Olimpice de Tineret și la Europene. La echipele de seniori se putea mai bine, dar totuși e început de an, iar rezultatele ne mulțumesc”, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Pop, secondat în staff-ul tehnic de Monica Toth și Mircea Budurișan. Competiția de la Arad se încheie vineri, cu finalele de pușcă, ale seniorilor.
Europenele și Jocurile Olimpice, următoarele ținte!
Pentru Codrean și Haristiade urmează, într-adevăr, marele test al începutului de an. Ambii vor trage la individual și mixt juniori, pe 20 și 21 februarie, în cadrul Europenelor de la Gyor. Prima care deschide „balul” e Daria, ce are un examen important în plus, calificările pentru Jocurile Olimpice de Tineret. Eleva antrenorului Mircea Budurișan va concura pe 18 februarie, pentru a-și procura mult doritele bilete pentru Buenos Aires 2018! Daria a mai făcut și două repetiții internaționale în acest an, iar la Munchen, în Germania, a obținut un rezultat care îi dă încredere în vederea primului mare vis al carierei.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *