În ciuda victoriei din ultima zi, România a pierdut în Cupa Davis

În ciuda victoriei din ultima zi, România a pierdut în Cupa Davis

Belarus a învins România cu scorul de 3-2, duminică, la Minsk, în primul tur al Grupei I valorice a zonei Europa-Africa din Cupa Davis, după ce Egor Gherasimov l-a învins în meciul decisiv pe Adrian Ungur cu 7-6 (5), 6-4, 6-4.

Gherasimov s-a impus în două ore și 17 minute.

Adrian Ungur (32 ani), aflat pe locul 313 în lume, îl învinsese pe Gherasimov (24 ani, 341 ATP) în singurul lor meci de până acum, în 2014, cu 6-3, 6-3, în calificările turneului ATP de la București.

Belarusul a reușit 15 ași, față de doar doi ai lui Ungur, făcând și trei duble greșeli (doar una pentru român). Ungur a transformat doar două din cele 10 mingi de break create, iar Gherasimov a avut un procentaj mai bun (4/11).

Gherasimov a început în forță și a condus cu 3-0 și 4-1 în primul set, dar Ungur a revenit spectaculos și a restabilit egalitatea, 4-4, iar apoi a reușit un break și a preluat conducerea cu 6-5. Piteșteanul nu a reușit să profite de avantajul creat și și-a pierdut serviciul la zero, iar meciul a ajuns în tiebreak. Ungur a avut 1-0 și 4-3, dar a cedat apoi cu 5-7.

În setul al doilea, belarusul a câștigat contra serviciului chiar în primul ghem, iar apoi a făcut 2-0, conservându-și avantajul până la finalul acestui act (6-4).

Ungur a început foarte bine setul al treilea, cu un ghem la zero, a avut patru minge de break pentru 3-1, dar nu a reușit să profite de ele. La 3-3, românul și-a pierdut serviciul la zero, iar Gherasimov s-a desprins la 5-3 apoi, câștigând cu 6-4.

Duminică, în penultimul meci de simplu, Marius Copil (26 ani, 129 ATP) l-a învins pe Ilia Ivașka (22 ani, 175 ATP) în trei seturi, cu 7-5, 6-4, 6-1.

Belarus va juca în turul al doilea al Grupei I cu Austria, iar România va întâlni echipa Israelului (0-3 cu Portugalia în primul tur), pe 15-17 septembrie, în meci pentru menținerea în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. (AGERPRES.RO)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *