Cel mai urât derby UTA- Poli! Timişorenii s-au retras de pe teren

Cel mai urât derby UTA- Poli! Timişorenii s-au retras de pe teren
0 comments, 24/04/2018, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Derby-ul Vestului, dintre UTA şi Poli, s-a jucat astăzi, în premieră, fără cele două galerii şi fără incidente până la suspendarea jocului, iar startul a fost amânat cu aproape zece minute, ca urmare a protestului timişorenilor, nemulţumiţi că suporterii lor, cei aproximativ 200 – toţi posesori de bilete – nu au fost lăsaţi la meci! Ba mai mult, galeria Politehnicii, ajunsă la Şiria cu trenul, a fost uşor umilită, fiind nevoită să stea într-un ţarc amenajat la jumătate de kilometru de stadion, în câmp deschis şi la peste 25 de grade. În semn de solidaritate, ultraşii din peluza arădeană au rămas şi ei în afara stadionului, încurajându-şi echipa din apropierea arenei. Cei aproximativ 200 de fani ai Bătrânei Doamne s-au poziţionat în spatele tribunei I, de unde au scandat împotriva conducerii clubului, a lui Ionuț Popa și a primarului Gheorghe Falcă. Păcat, că locuri în tribune erau suficiente, iar spectacolul a avut de suferit din cauza proastei organizări a clubului UTA, care şi-a trecut în cont încă o “performanţă” de răsunet. Iar de suferit vor avea, probabil, pe viitor, tot suporterii arădeni dornici să îşi susţină favoriţii la Timişoara.
Roberto Bodea, la un nou penalty apărat
UTA – Poli s-a disputat în anonimat, pe arena “Otto Greffner” din Şiria, acolo unde cele două mari rivale s-au înfruntat în etapa a 31-a a Ligii a II-a. Prima ocazie a derby-ului i-a aparţinut lui Curtuiuş, care singur în careu, a şutat puţin alături din 9 metri lateral dreapta, în minutul 8. Tensiunea duelului s-a resimţit încă din debut, Manea şi Motreanu fiind avertizaţi după un meleu la mijlocul terenului. Sorescu şi Hlistei, ghicit de portarul lui Poli, au semnat alte două ocazii mari, în minutele 26 şi 27. Timişorenii puteau deschide scorul în minutul 38, când deja specialistul penalty-urilor, Bodea, a apărat lovitura de la 11 metri executată de Sorescu, ca urmare a unui fault comis de Burlă asupra lui Motreanu.
Poli a ieşit de pe teren în minutul 60, la 0-0!
Tot Poli a avut o şansă mare în prelungirile primei reprize, când Mera şi Scutaru au ratat de puţin întâlnirea cu mingea, în urma unui corner excelent executat. Poli a fost mai activă, cu ocazii mari şi a avut mai mult mingea în prima parte, dar fără efect pe tabelă, 0-0 după 45 de minute. În partea a doua s-a jucat doar un sfert de oră, după care cei de la ASU Poli s-au retras de pe teren, în semn de protest faţă de faptul că fanii lor nu au intrat pe stadion. Meciul a fost suspendat în minutul 62, dar UTA va câştiga la “masa verde” cu 3-0, după poate cel mai urât derby al Vestului din istorie, al 74-lea episod!
Formații:
UTA: Bodea – Dan, R.Iuga, Roșca, Burlă – Manea, Jorza – Prună (53 Stahl), Buia, Hlistei – Curtuiuș.
ASU Poli: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera, Scutaru, Taub – Krausz, Lazea – Motreanu, Ignea, Sorescu – Plămadă.
Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Adrian Mărginean (Aiud), Iulian Szekely (Cluj Napoca). Rezervă:Marius Omuț (Satu Mare).
Observatori FRF: Viorel Lolea (Reșița), Dan Monea (Aiud).
Foto: digisport.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *