Casian Codrean, inclus în lotul olimpic pentru Tokyo 2020

Casian Codrean, inclus în lotul olimpic pentru Tokyo 2020

Preşedintele Federaţiei Române de Tir Sportiv, Sorin Babii, are cuvinte de laudă la adresa pistolarului de la CSM Arad, Casian Codrean, inclus în lotul olimpic pentru Tokyo 2020: “Chiar daca nu au intrat in acest clasament al laureatilor pe 2016 o sa-i remarc pe juniorii de la pistol, Casian Codrean (CSM Arad), junior in care ne punem mari sperante, cu foarte mult talent, cu potential deosebit, dar care mai trebuie cizelat, si Roxana Bonte (CSM Baia Mare). Cei doi la CE de juniori au tras la o proba mixta, unde s-au comportat admirabil, reusind sa intre in finala rezervata seniorilor si s-au clasat pe locul 4”, a spus, printre altele, preşedintele FR Tir Sportiv, arădeanul Sorin Babii, într-un interviu acordat pentru AGERPRES.

Pentru 2017, presedintele FR de Tir Sportiv a inchegat deja nucleul lotului care se va pregati in vederea JO 2020 si acest prim an al noului ciclu olimpic va fi destinat acomodarii cu noile arme si echipamente de concurs. În acest an nu este programata nicio competitie de calificare pentru Tokyo, acestea urmand sa debuteze in 2018.

”Am analizat, am tras invatamintele necesare si am demarat deja programul de pregatire pentru ciclul 2016-2020, am cristalizat un lot de baza in care avem pe langa Alin Moldoveanu si Iordache Dragomir, echipa de fete de la pusca, formata din Laura Ilie, Roxana Tudose, Eliza Molnar, pe Roxana Miklos la talere skeet, Vlad Ghetu, un tanar junior promitator de la talere, Roxana Bonte si Codrean Casian la pistol. O sa mergem pe pregatirea si scoaterea in fata a juniorilor ca sa-i aducem la un nivel la care in 2018, cand incep calificarile, sa ne putem baza pe sansa lor”, a adăugat Sorin Babii.

AGERPRES

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *